Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 477443
Прогноз погоди
У 92 житомирських сім’ях проживає 99 усиновлених дітей
30 вересня 2013 року 17:04

Найчастіше всиновлюють дітей віком до 5 років, складніше знайти родину для дітей віком від 6 до 18 років. Про це сьогодні під час засідання круглого столу, присвяченого Дню усиновленню розповіла начальник Служби у справах дітей Житомирської міської ради Надія Косяк.

За її словами, у 2013 році в Житомирі було усиновлено 28 дітей, 27 дітей живе у прийомних сім’ях, 39 – у будинках сімейного типу.

«Перевага надається національному усиновленню. Дві третини житомирських дітей, які мають статус сироти, чи позбавлені батьківського піклування – не є біологічними сиротами. Це результат батьківської безвідповідальності», – зазначила Надія Косяк.

Директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко підкреслила, що у місті працюють 25 фахівців, робота яких спрямована на те, щоб залишити дитину у біологічній сім’ї.

«Як свідчить досвід, у більшості таких кризових сімях батьки показують, що їм не потрібні їх діти. Вони не відчувають відповідальності перед законом, державою та власною дитиною», – підкреслила Ольга Юрченко.

Під час засідання круглого столу обговорювалося питання відповідальності батьків у разі неналежного виконання батьківських обов’язків та виконання ними вимог діючого законодавства щодо сплати аліментів у разі позбавлення батьківських прав. До обговорення активно долучалися начальник Житомирського міського управління юстиції Сергій Безноско, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Богунського РВ УМВС Михайло Осаулко, представники служб та управлінь Житомирської міської ради, а також гості круглого столу — Голова Правління Федерації всесвітнього миру Михайло Ільїн і голова Правління Міжнародної громадської організації “Федерація жінок за мир у всьому світі” Тетяна Коцеба (м. Київ).

Одноголосно було прийнято рішення щодо вироблення спільних пропозицій до діючого законодавства щодо посилення відповідальності батьків, які неналежним чином виконують батьківські обов’язки чи позбавлені батьківських прав. Всі присутні підтримали пропозицію, що Круглий стіл обов’язково матиме своє продовження в місті Київ із залученням представників інших регіонів та державної влади.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare