Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 476639
Прогноз погоди
Житомир космічний: встановили меморіальну дошку вченому-астрофізику
26 вересня 2013 року 16:49

У Житомирі 26 вересня 2013 року відкрили ще одну меморіальну дошку. На цей раз дошку встановили відомому вченому-астрофізику Леоніду Грищуку.

Попри дощ, на вулиці Івана Кочерги зібралися рідні, друзі, однокласники, колеги Леоніда Грищука, адже саме тут знаходиться приміщення колишньої школи № 24, в якій навчався астрофізик.

«Леонід був найрозумнішим у нашому класі. Завжди брав участь у всіх олімпіадах і вигравав. Іноді вчителі дозволяли йому проводити заняття замість них. Був доброю, відкритою людиною. Любив футбол», – пригадує однокласник Леоніда Грищука Валентин Новосельцев.

Меморіальна дошка Леоніду Грищуку виготовлена за проектом відомого житомирського краєзнавця Георгія Мокрицького. Він зазначив, що за останні роки в Житомирі вперше встановлюють дошку, на відкриття якої могли прийти ті люди, які особисто були знайомі з великою постаттю.

Саме з ініціативи та фінансування родичів ученого-астрофізика була виготовлена дошка, яку за рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради розмістили на фасаді будівлі вечірньої школи по вулиці Івана Кочерги, 11 (будинок колишньої школи № 24).

Вшанувати пам'ять вченого завітала начальник управління культури Житомирської міської ради Лариса Харчук.

«Приємно, що житомиряни бережуть пам'ять про людей, які багато зробили для міста, чиї здобутки славлять Житомир. Сподіваюся, що праці Леоніда Грищука зацікавлять молодь вивчати фізику, досліджувати космос», – підкреслила Лариса Харчук.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare