Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464663
Прогноз погоди
Понад 3 200 грн. на місяць коштує спеціальна дієта для хворих на фенілкетонурію
25 вересня 2013 року 16:18

Секретар Житомирського обласного благодійного фонду «Доля» Тетяна Моісеєнко висловила подяку органам влади та благодійному фонду «Допоможи – це просто!» за організацію однойменного благодійного концерту, що пройде в Житомирі 29 вересня 2013 року о 18.00 год. на майдані ім. С.П. Корольова. Під час концерту волонтери збиратимуть гроші для хворих на фенілкетонурію.

«Наш фонд об’єднує людей Житомира та області, які хворіють на фенілкетонурію. Я, як представник фонду та мама хворої дитини, щиро дякую органам влади та благодійному фонду за підтримку та увагу до таких сімей», – зазначила Тетяна Моісеєнко.

У Житомирі 18 осіб із такою категорією захворювання, із них – 9 діти-інваліди. Фенілкетонурія вимагає дотримання постійної спеціальної дієти, що повністю виключає із раціону білкову їжу, оскільки організм хворого її не сприймає. Натомість доводиться вживати харчові лікувальні суміші.

За словами секретаря фонду «Доля», одна пляшечка найдешевшої такої суміші коштує 800 грн. У місяць сім’я витрачає понад 3 200 грн., не враховуючи кошти на вітаміни та ліки. Крім цього, дорогими є і спеціальні продукти, зокрема, макаронні вироби – від 130 грн./кг, борошно – від 59 грн./кг.

«Прикро бачити дітей, прикутими до ліжка, які були красивими та сповненими силою. Моєму вісімнадцятирічному сину вже зараз складно залізти на стілець. Дуже хочеться, щоб вони були щасливими та раділи життю. Сподіваюся, що житомиряни підтримають нас і візьмуть участь в акції», – підкреслила Тетяна Моісеєнко.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове