Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5562
візитів всього: 481439
Прогноз погоди
Приватний сектор по вул. Северина Наливайка відтепер із централізованим водопостачанням
23 вересня 2013 року 12:53

Понад 40 років у Житомирі мешканці приватного сектору по вулиці Северина Наливайка не мали центрального водопостачання і водовідведення. Люди вживали неякісну питну воду, як наслідок – постійні кишкові захворювання, особливо у дітей.

Близько двох років тому мешканці утворили ініціативну групу, яка зустрілася з міським головою Володимиром Дебоєм та обговорила можливі шляхи вирішення проблеми.

«Мер Житомира вислухав нас і пообіцяв всебічну допомогу у тому числі і в питанні співфінансування. Пропозиції міського голови підтримали депутати міської ради та виділили кошти з міського бюджету у 2012 році – 250 тис. грн. та у 2013 році – 20 тис. грн. на завершення робіт з улаштування мереж водовідведення від житлових будинків на вул. С. Наливайка», – розповіла представник ініціативної групи Ірина Криваківська.

За словами членів ініціативної групи, їм довелося здійснювати роз’яснювальну роботу, щоб люди долучилися до проекту та разом вирішили проблему.

«Частина людей не відразу підтримали нас, і лише коли побачили, що міська рада нам активно допомагає, також приєдналися. З кожного будинку вкладено близько 11 тис. грн.», – говорить ініціативна група.

Фінансування комплексу робіт здійснювалося на підставі угоди спільного партнерства: за кооперативні кошти власників житлових будинків і співфінансування з міського бюджету.

За два роки прокладено 2130 м водопровідних мереж і 2150 м мереж водовідведення, улаштовано 131 залізобетонний колодязь, виконано урізку водопровідної мережі до міських мереж водопостачання, мережі водовідведення підключені до центрального каналізаційного колектора. Загалом 92 будинки із 130 підключенні до мережі водовідведення.

Ініціативу мешканців вулиці С. Наливайка підтримали і власники будинків із сусідніх вулиць. Зокрема, частково влаштовані мережі на провулку Яна Охоцького. Планують долучитися ще вулиці Ворошилова та Олександра Олеся.

«Ми дякуємо міському голові та депутатам міської ради. Хочемо також порадити всім житомирянам, які зіштовхнулися з подібними проблемами, проявляти ініціативу. Ми переконалися, що головне – мати бажання, а влада почує і завжди піде на зустріч», – підкреслила Ірина Криваківська.

P.S.: на вимоги депутата міської ради Володимира Тичини (який був присутній у редакції газети «Місто» під час верстки чергового номера видання та «переглядав» матеріали) щодо згадування його прізвища у цій статті інформуємо: представники ініціативної групи під час надання коментаря жодного разу не згадали ні про допомогу від вищезазначеного депутата, ні його прізвища. Разом із тим після декількох дзвінків від місцевого народного обранця до мешканців приватного сектору по вул. Северина Наливайка люди змушені були писати звернення на внесення правок. Лист від ініціативної групи від 18.09.2013 р. публікуємо нижче.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare