Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477220
Прогноз погоди
У Житомирі незабаром відкриють Центр надання адміністративних послуг
20 вересня 2013 року 09:04

Міністр соціальної політики України Наталія Королевська 19 вересня 2013 року у Вінниці провела Всеукраїнську нараду на тему «Впровадження прозорих офісів у системі соціальної сфери та пенсійного забезпечення України».

Нараду відвідали представники Житомирської міської ради – керуючий справами міської ради Петро Кудряшов і заступник начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Людмила Ліпінська.

«Робота «Прозорих офісів» – це система, за допомогою якої людина «в один дотик», в одному місці, за один візит може вирішити максимальну кількість питань, пов’язаних із соціальною допомогою, підтримкою та захистом»,– зазначила Наталія Королевська.

Вона представила три напрямки побудови ефективної системи надання соціальних послуг. Перший – людина приходить у центр надання послуг, який працює за принципом  «єдиного вікна». Другий – без зайвих довідок і ходінь по кабінетах, на основі інформації з єдиної інформаційної бази отримує необхідну послугу. Третій – контроль якості надання цієї послуги за допомогою соціальної інспекції.

«Не обов’язково будувати нові приміщення. Центри можуть розташовуватися у приміщеннях держадміністрацій, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, центрах зайнятості чи в управліннях підпорядкованих Пенсійному фонду або фондам соціального страхування», – підкреслила Міністр соціальної політики України.

Зокрема, у Вінниці функціонують центр надання послуг «Прозорий офіс» у приміщенні Вінницької міської ради і три територіальні відділення.

«Ми чітко визначили умови і терміни процедури, план проходження адміністративних послуг, щоб жоден чиновник на своєму робочому місці не зміг приймати рішення, які знаходяться поза алгоритмом прийняття та контролюються програмними засобами», – наголосив Вінницький міський голова Володимир Гройсман.

Незабаром у Житомирі також пройде офіційне відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Він розташовуватиметься за адресою вулиця Михайлівська, 4, де вже здійснено ремонт приміщення, обладнано місця для працівників і відвідувачів.

Наразі триває конкурс на заміщення вакантних посад адміністраторів сектору по наданню адміністративних послуг ЦНАПу Житомирської міської ради.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare