Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5544
візитів всього: 464506
Прогноз погоди
У Житомирі на майдані Соборному буде пластикова розмітка
18 вересня 2013 року 14:25

17-18 вересня 2013 року на пішохідні переходи на майдані Соборному наносять пластикову дорожню розмітку. На нанесення 290 кв.м. розмітки із міського бюджету цьогоріч спрямовано 99 тис.грн..

Наносять розмітку досить швидко: холодний пластик застигає упродовж 20 хв. Тому рух транспорту здійснюється практично без обмежень.

Нова пластикова дорожня розмітка у нічний час буде відсвічуватися за рахунок світлоповертаючих кульок, які використовуються при її нанесенні.

Переваги цієї технології полягають в тому, що вона, на відміну від звичайної фарби, не потребує оновлення через кожні півроку. Фірма-підрядник, яка є виробником розмітки, дає гарантію на неї 3 роки. В управлінні транспорту і зв’язку міської ради наголошують, що фактично розмітка зможе слугувати 5-6 років. Пластикова розмітка витримує як велику спеку влітку, так і сильні морози взимку.

Працівники, які виконують роботи, розповідають, що пластикову розмітку вже наносили в Києві, Львові та Харкові.

«Зараз виконуємо поновлення по новим ДСТУ дорожньої розмітки. Робимо демаркування старої. Особливість пластикової розмітки полягає в тому, що строки ефективного використання фарби до 9 місяців, а пластику від 3 до 5 років», – розповідає працівник фірми-підрядника Валерій Андрєєв.

В Житомирі буде нанесено 290 метрів квадратних пластикової дорожньої розмітки. Роботи планують завершити вже сьогодні, 18 вересня 2013 року.

Це – пілотний у Житомирі проект: якщо ефективність її використання буде підтверджена на практиці, то ця технологія буде більш широко впроваджуватися в наступних роках.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове