Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 482083
Прогноз погоди
Олександр Марцун розповів, як комунальники боролися з наслідками негоди
16 вересня 2013 року 16:03

Начальник управління комунального господарства Олександр Марцун розповів про причини, які призвели до підтоплень 12 вересня 2013 року та як комунальники з ними боролися.

Нагадаємо, що в четвер 12 вересня у Житомирі випала півторамісячна норма опадів. Через те, що діаметри зливових труб не розраховані на таку кількість опадів і фактично не можуть пропустити велику кількість води водночас, декілька ділянок в Житомирі були підтоплені та частково зупинений рух транспорту у цих місцях.

«Найгірша ситуація була в четвер. За 6 годин випала місячна норма опадів, а за 12 годин півторамісячна. Саме це стало проблемою. Що стосується технічного стану зливових мереж, то вони в задовільному. Не секрет, що у нас є проблематичні місця – по вулиці Вітрука та перехрестя вулиць Щорса та Котовського, де недостатній діаметр зливових мереж. Звичайні дощі проходять без проблем, але коли йде перевищення опадів, то, звичайно, вони не справляються», - говорить Олександр Марцун.

Він також пояснює, що відтік води через зливові решітки ускладнився й тим, що злива збила всі каштани та листя, якими засмічуються зливові решітки. Через це комунальникам довелось періодично розчищати зливові решітки поки вода не зійшла. Також були залучені підрозділи МНС, які надали допомогу по відкачуванню води з проїжджої частини вулиць. Завдяки злагодженим діям по вулиці Вітрука було відкрито рух до 13.00 год., а по Котовського-Щорса – до 14.00 год.

«За вихідні  в Житомирі випала більш ніж двохмісячна норма опадів. Це, дійсно, складна ситуація, але в четвер була проведена нарада, де був складений чіткий план дій, і за вихідні дні випадків зупинки транспорту не було», - додає Олександр Марцун.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare