Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5525
візитів всього: 464705
Прогноз погоди
Антимонопольний комітет підтримує Світлану Півоварову
13 вересня 2013 року 19:06

10 вересня 2013 року рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради зі складу тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій виведено послугу на вивезення побутових відходів. Так вже давно зробили в інших містах України – зокрема, позитивний досвід мають Вінниця, Запоріжжя, Львів, Рівне, Хмельницький, Донецьк, Луцьк та низка інших обласних центрів. Проте, саме навколо цього питання у Житомирі почалися ігри політичні.

Начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова розповідає, що виведення зі складу тарифу послуги з вивезення побутових відходів – це виконання постановою Кабінету Міністрів України було прийнято рішення «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги».

«На сьогодні державна політика спрямована на поліпшення санітарного стану усіх регіонів України, а також впровадження єдиного підходу до формування тарифів. Відповідно до постанови Кабміну, всі обласні центри нашої держави повинні проводити свою тарифну політику так, як того вимагає вже згаданий нормативний документ. Саме тому за останні роки, більшість регіонів України вже провела вказану роботу і вивела із складу тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, послугу з вивезення побутових відходів», – говорить Світлана Півоварова.

В управлінні житлового господарства міської ради інформують, перш за все, прийняте рішення є важливим для населення, адже дозволяє зменшити вартість надання послуги з вивезення побутових відходів: вказана послуга була у складі тарифу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, плата за вивіз побутових відходів нараховувалась на 1 м2 загальної площі квартири і складала близько 0,25 грн.м2. Тобто, якщо квартира має загальну площу 40 м2 то послуга з вивозу побутових відходів на місяць складатиме близько 10 грн. При цьому не враховувалась кількість мешканців, яка проживає в квартирі. Після затвердження вказаної послуги, як окремої послуги її вартість для однієї людини зменшиться до дещо більше 4 грн. на місяць.

Крім того, проект рішення виконавчого комітету стосовно визначення послуги з вивезення побутових відходів окремою комунальною послугою підтримано Антимонопольним комітетом України було та погоджено вказане рішення без зауважень.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове