Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5558
візитів всього: 479510
Прогноз погоди
Відбулося чергове засідання комітету доступності
20 серпня 2009 року 09:26

 

19 серпня 2009 року в прес-центрі міської ради відбулося чергове засідання комітету доступності. На порядку денному було три питання.

Так, комітет розглянув інформацію начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міської ради про облаштування пандусів у торговельному центрі «Молодіжна мода» та про облаштування двох туалетних кімнат для людей на візках у готелі «Житомир».

За інформацією начальника відділу планування  та  забудови зазначеного вище управління Петра Костюка, в готелі «Житомир» вже облаштовано відповідні туалетні кімнати. Також заплановано, що у готелі буде 25 спеціально облаштованих номерів для інвалідів. Щодо пандусу у ТК «Молодіжна мода» доповідач повідомив, що це питання буде остаточно вирішено після закінчення реконструкції комплексу.

Другим на порядку денному було питання щодо розгляду заяв щодо неможливості влаштування пандусів для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Житомира. Розглядалось 12 таких заяв. В результаті обговорення було вирішено при неможливості облаштування пандусу встановити на таких об’єктах кнопки виклику, або домофони. По ряду об’єктів було прийнято рішення про довивчення.

Окремо стояло питання щодо проекту облаштування туалетної кімнати для людей на візках на центральному автовокзалі. За словами заступника начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Валентина Васяновича, це питання буде вирішено в місячний термін, адже роботи на автовокзалі вже ведуться.

Порушувалось і питання про облаштування пандусів у школах міста. За пропозицією головуючого на засіданні заступника міського голови Ігоря Гундича, зараз це питання стоїть дуже гостро. І. Гундич доручив відповідальним особам комітету об’їхати всі школи міста й вивчити ситуацію на місцях. Також було запропоновано замість пандусів встановлювати у школах кнопки виклику, аби інваліди мали можливість потрапити у приміщення за допомогою чергового по школі.

 

Прес-служба міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare