Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5532
візитів всього: 477084
Прогноз погоди
День міста: масштабно, яскраво, креативно
11 вересня 2013 року 16:01

У цьому році відзначення 1129-ї річниці від Дня заснування міста Житомира пройшло масштабно та яскраво. Про це під час прес-конференції сьогодні, 11 вересня 2013 року, заявив Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Програма святкувань була розділена на 6 тематичних блоків під гаслом «Нас єднає Житомир»: музичний, легендарний, танцювальний, квітучий, мистецький і кулінарний.

«Святкування пройшло на різних майданчиках міста і завершилося гала-концертом на майдані Соборному, в якому взяло участь понад 20 тис. людей. Я вважаю, що День міста – це день, коли ми можемо особливо пишатися нашим містом. Хочу, щоб Житомир цінували та шанували», – зазначив Володимир Дебой.

 

Презентуємо основні заходи, які стали особливістю відзначення Дня міста

 

Конкурс – рейтинг популярності та здобутків «Гордість міста»: у Житомирі вперше проводився такий конкурс. Із 93 житомирян із різних сфер було обрано 45 лауреатів, з яких – 15 переможців проекту.

 

Танцювальна версія: впродовж місяця для житомирян, які прагнули навчитися мистецтву танцю у різних жанрах, проводилися безкоштовні майстер-класи в міському парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна. Кульмінацією заходу стала презентація версії за участі зірки «Танцюють всі-4» Василя Козаря біля кінотеатру «Жовтень».

 

Мистецька версія: у рамках цієї версії пройшло визначення Королеви Житомира, майстер-класи з бодіарту, складання дітьми герба Житомира з цегли, малюнок на папері, довжина якого сягала 315 метрів, ростові ляльки, фотосушка та інше.

 

Пікнік по-Житомирськи: вперше за історію святкування Дня міста Житомира в міському парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна відбувся «Пікнік по-Житомирськи». Учасники пікніку задовольнили будь-які смаки відвідувачів (шашлики, печеня по домашньому та інше).

 

Свято Хліба: відбулося в двох форматах: обрядове дійство на сцені у міському парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна, а також  виставка-продаж продукції.

 

Фестиваль національної творчості та національної кухні: 9 учасників національно-культурних товариств представили понад 20 страв національної кухні, які могли скуштувати житомиряни.

 

Квест «Легенди Житомира»: квест відбувся 7 вересня 2013 року. В ньому взяли участь понад 30 команд (по 5 осіб у кожній). Команди мандрували містом, вирішуючи загадки історичного життя Житомира.

 

Житомир має талант:

Упродовж місяця проводились кастинги-прослуховування творчих сімей і родинних колективів. Так, учасниками прослуховувань були і багатодітні сім’ї, подружжя ілюзіоністів, які підкорили серця глядачів своїм містичним перетворенням на сцені, і навіть літнє подружжя. Підведення підсумків «Житомир має талант» відбулося на сцені в парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare