Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481520
Прогноз погоди
У Житомирі вперше пройшла багатотисячна карнавальна хода. ФОТО
8 вересня 2013 року 08:51

Більше 10 тис. житомирян під вигуки «Слава Житомиру!», «Нас єднає Житомир!», «Житомир – кращий!», «Житомиру – 1129!» пройшли у святковій карнавальній ході вулицями міста.

Хода стартувала від пам’ятника Т.Г. Шевченку по вул. Великій Бердичівській, далі рухалася по вул. Театральній, де об’єднавшись зі ще однією колоною курсувала через майдан Перемоги до майдану Соборного.

До ходи долучилися представники чи не всіх галузей та професій. Житомиряни у яскравих костюмах, формі по професії, креативно «розфарбовані» з цікавими вигуками та азартом показали, що можуть згуртуватися в єдину дружню родину для святкування Дня міста разом.

Це підтвердив і той факт, що звичайні перехожі, навіть без карнавальних костюмів, побачивши гучний парад, просто долучалися до ходи і вже через декілька хвилин повторювали гасла разом з усіма учасниками карнавалу.

Долучилися до святкової ходи і керівництво міста, і представники почесної делегації, і всі гості Житомира. Приєднавшись на майдані Перемоги, де на учасників ходи чекав сюрприз – зібраний працівниками ТТУ ще один тролейбус як подарунок житомирянам до Дня міста, почесні гості свята рухалися до майдану Соборного. Саме тут пройшли яскраві представлення всіх груп учасників цього дійства.

Житомирянка Олена розповідає, що таке згуртування мешканців міста в День його народження бачить вперше: «Такого в Житомирі ще не було. Сьогодні я переконалася: Житомир хоче гарних свят, не політичних, а, дійсно, культурних, які показують, що разом ми – сила, що ми можемо відпочити у єдиній великій загальноміській родині. Зі святом, Житомире!».

32-річний Олег, який прийшов на святкування із сином та донькою впевнений, що саме такого Дня міста Житомиру не вистачало. «Я не очікував, що карнавальна хода пройде так масштабно. Це свято єднає, підворушує десь там всередині іскорку любові до свого міста. Діти взагалі у захваті, придумують на наступний рік костюми», – говорить Олег.

Молодь після вигуків на карнавальній ході говорить з надірваними голосами, але все ж активно ділиться враженнями. «Це просто драйв, шалений викид емоцій та море адреналіну!», – говорять студенти.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare