Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 482100
Прогноз погоди
Конференція освітян. На що звертає увагу міська влада
30 серпня 2013 року 09:15

Вчора, 29 серпня 2013 року, в Інституті медсестринства пройшла конференція педагогічних працівників м. Житомира.

Участь у конференції взяли Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Наталія Леонченко, завідувач науково-методичного центру управління освіти міської ради Тетяна Мяновська, депутат міської ради та директор ЗОШ I-III ст. №26 Ірина Янчук, голова профспілки освітян Тамара Чугаєвська, а також представники педагогічних житомирських навчальних закладів, міського батьківського комітету та комітету профспілки працівників освіти і науки м. Житомира.

Мер Житомира наголосив, що міська рада активно працює над позитивним розвитком галузі освіта.  У порівнянні з 2010 роком, видатки з міського бюджету на сферу освіти збільшено у 6 разів.

«Особлива увага приділяється розвитку дошкільних навчальних закладів, —наголосив міський голова, — зокрема, за останні 2,5 роки відновлено роботу 18 груп у дитячих садочках міста, кількість місць у садочках збільшено на 800. А це – майже 3 потужних дошкільних заклади. До кінця 2013 року плануємо відновити ще 8 групових приміщень. На це виділено понад 1,9 млн. грн.».

В цілому в 33 закладах у 2013 році проводяться ремонти на загальну суму понад 12,7 млн. грн.

Крім цього, здійснюється утеплення закладів бюджетної сфери. Проведено комплексне утеплення ДНЗ №21. Утеплити міська влада планує ще 19 закладів.

У своєму виступі Ірина Янчук подякувала міському голові за активну підтримку навчальних закладів міста. Вона також підняла питання необхідності впровадження у школах посади електрика і фахівців з охорони праці, електробезпеки та пожежної безпеки.

Володимир Дебой погодився, що ця проблема потребує вирішення і підкреслив, що з міського бюджету на напрямок охорона праці, електробезпека та пожежна безпека у цьому році виділено 485 тис. грн., що на 165 тис. грн. більше, ніж у попередньому.

Під час заходу кращі педагоги були відзначенні Почесними грамотами, грамотами, подяками, грантами і преміями, які вручив житомирський міський голова.

«Мені приємно, що наші педагоги прагнуть вдосконалюватися. Адже від їхньої роботи залежить і бажання дітей йти вперед. У цьому році вихованці житомирських навчальних закладів гідно представили Житомир і на всеукраїнському, і на міжнародному рівнях. Про це свідчать численні нагороди, які вони здобули. Щиро дякую педагогам і бажаю їм міцного здоров’я та бажання і надалі розкривати дитячі таланти», — сказав мер Житомира.

У рамках проведення конференції в Інституті медсестринства учасники переглянули онлайн-звернення  голови Житомирської ОДА Сергія Рижука, голови Житомирської обласної ради Йосипа Запаловського та начальника управління освіти і науки ОДА Олександра Пастовенського, які у своїх виступах наголосили на позитивному розвитку освітянської галузі Житомирщини.

Сергій Рижук: «Хочу зазначити, що на Житомирщині працює потужний педагогічний колектив, який активно формує світогляд наших дітей. Тому ми маємо спільно діяти над вирішенням тих проблемам, які все ж присутні у школах».

Йосип Запаловський: «Вітаю всіх освітян із наступаючим Днем знань. Добра, щастя та успіхів вам у професійній діяльності. Ми і надалі працюватимемо над зміцненням матеріально-технічних баз шкіл, обладнанням санітарних вузлів у навчальних закладах, приділятимемо ще більше уваги позашкільним закладам».



Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare