Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 477431
Прогноз погоди
Міський голова Володимир Дебой взяв участь у хресній ході
25 серпня 2013 року 09:56

25 серпня 2013 року міський голова Володимир Дебой разом з віруючими міста взяв участь в хресній ході з мощами священномученика Павла Гордовського (Житомирського).

Більше тисячі житомирян пройшлися вулицею Перемоги від Свято-Іакілівського храму до Свято-преображенського собору, де відбулася свята Божественна літургія.

Участь в святковому богослужінні взяв Митрополит Почаївський Володимир (Мороз), який благословив священнослужителів на службу.

Довідка:

Отець Павло народився у 1880 році у Радомислі Київської губернії (нині районний центр Житомирської області). У 1904 році він закінчив навчання у Київській духовній семінарії й  працював учителем у церковнопарафіяльних школах. У 1909 році Павло Гордовський був рукопокладений у священики. Протягом десяти років він служив у Різдво­Богородичній церкві села Заньків Радомисльського повіту Київської губернії (нині Радомишльський район), Різдво­Богородичній церкві села Гуменників (Коростишівський район), а з червня 1916 року ніс слово Боже в церкві святої мучениці Параскеви Сквирського повіту Київської губернії (нині Погребищенський район Вінницької області). 

У липні 1919 року в Житомирі за звинуваченням у контрреволюційній діяльності священика розстріляли. Віруючі поховали отця Павла на Руському кладовищі, неподалік від храму святого апостола Іакова, брата Господнього. 94 роки потому Священний Синод Української Православної Церкви, розглянувши життя ієрея Павла Гордовського, врахувавши повагу народу, ухвалив подання Житомирської єпархії щодо вшанування  священика.

Рішенням Священного Синоду УПЦ ієрей Павло Гордовський причислений до лику місцевошанованих святих Житомирської єпархії. Відтепер цей угодник Божий є покровителем Житомира.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare