Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 482006
Прогноз погоди
Ринки міста Житомира: напрямок на сучасне обслуговування мешканців та співпрацю з міською владою
23 серпня 2013 року 12:19

Вчора, 22 серпня 2013 року, робочу нараду з питання організації торгівлі на ринках і торгівельних комплексах міста провів заступник Житомирського міського голови Юрій Мойсеєв.

Для обговорення важливих питань щодо покращення обслуговування, продажу якісної та безпечної продукції було запрошено керівників ринків і комплексів, органів санітарно-епідеміологічного та ветеринарного нагляду, правоохоронних органів, членів Громадської ради при Житомирській ОДА.

Розповідаючи про стан торгівлі на ринках, начальник відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг міської ради Світлана Рабошук відмітила, що поруч із тенденцією формування сучасного обличчя ринків існують проблеми щодо дотримання правил торгівлі на ринках  Житомира, проведення досліджень якості та безпеки продукції. Є випадки продажу продовольчих товарів без результатів лабораторного контролю, торгові місця не обладнані табличками із зазначенням інформації про продавця.

Начальник Житомирського міськрайонного управління головного управління Держсанепідемслужби у Житомирській області Олександр Шпита наголосив, що ринки нерідко ігнорують зауваження служби, допускаючи порушення санітарних норм.

«Керівникам суб’єктів господарювання, яким підпорядковані ринки та комплекси, необхідно усвідомити, що зі зменшенням впливу контролюючих структур, декларативною формою ведення діяльності зростає суспільна відповідальність перед громадою за якість та безпеку товарів, обслуговування», — зауважила директор департаменту власності та ринкового регулювання Вікторія Краснопір.

Юрій Мойсеєв звернувся до адміністрацій ринків, щоб вони облаштували соціальні місця для сільгоспвиробників і не підвищували плату на них, тоді продавці перемістяться із вулиць у ринки. Заступник міського голови зобов’язав до 1 вересня надати інформацію про наявність на кожному ринку таких торгових місць.

Представники ринків м. Житомира повідомили, що вони готові надавати місця для торгівлі власною сільськогосподарською продукцією, проте люди зазвичай відмовляються і продають свій товар на вулицях, прилеглих до ринків.

«Люди, які приїжджають із сіл, не хочуть платити за місце, де будуть здійснювати торгівлю. До того ж, продавати і городину, і молочну продукцію на одних прилавках вони не можуть», — розповів заступник директора Житнього ринку Юрій Прудніков.

«Ми маємо зберегти виробника власної продукції, адже всі хочемо купувати натуральні, свіжі, вирощені господарями продукти. Весь сучасний світ прагне споживати натуральне. Наша спільна мета – не знищити стихійну торгівлю, а перевести торгуючих молочними продуктами, городиною в цивілізовані зручні умови на ринках та торговельних комплексах»,- наголосив Юрій Мойсеєв.

Так, з 27 серпня буде розпочато роботу по переведенню торгуючих в районі залізничного вокзалу на облаштовані місця, що створені за ініціативою міської влади ТОВ «Ринок» на майданчику по вул. Київській, 95.

Голова Житомирської міської спілки підприємців «Відродження» Юрій Кузнєцов відмітив, що підприємці готові до співпраці та налаштовані на конструктивний діалог з владою.

На нараді відразу вирішено окремі робочі питання та прийнято рішення проводити їх періодично зі спільною метою — покращення рівня обслуговування наших мешканців.




 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare