Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465093
Прогноз погоди
Хто у Житомирі надаватиме житлово-комунальні послуги
22 серпня 2013 року 13:40

Начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Світлана Півоварова розповіла про конкурс, відповідно до якого будуть визначені підприємства, що надаватимуть житлово-комунальні послуги на території міста Житомира.

За її словами, до жовтня 2008 року підприємства мали змогу пройти відбір поза межами конкурсу. Зокрема, таким чином було відібрано підприємство «Коменерго». Проте, починаючи з 9 жовтня 2008 року, відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради № 709 «Про затвердження переліку послуг з утримання будинків та прибудинкових територій у м. Житомирі» право на надання послуг встановлюється на конкурсних засадах і порядок проведення конкурсу є додатком до зазначеного рішення. За таким конкурсом у 2009 році пройшов ВЖРЕП № 4.

У травні 2013 року антимонопольний комітет видав розпорядження адміністративної колегії Житомирського обласного територіального відділення. У ньому комітет зазначив, що міською радою порушено законодавство про захист економічної конкуренції.

«Порушення полягало в тому, що ми дозволили всім 16 комунальним підприємствам ВЖРЕПам надавати житлово-комунальні послуги, не провівши при цьому спеціальний конкурс. Саме тому, нами був оголошений конкурс, про умови якого надруковано в газеті «Місто», — зазначила Світлана Півоварова.

Заявки можна було подати у місячний термін. Крім комунальних підприємств, подали заявки і приватні організації, серед яких навіть одна київська фірма. Загалом заявки на участь у конкурсі зареєструвало 26 підприємств.

За умови, якщо конкурс виграє приватна організація, яка не має належної команди фахівців, вона, за згодою людей, зможе прийняти на роботу працівників комунальних підприємств, які мають досвід роботи у сфері житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, що у постійної депутатської комісії під час засідання 8 серпня 2013 року виникли суперечки щодо правомірності опублікованого оголошення про конкурс на визначення виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у житлових будинках комунальної власності м. Житомира

Голова комісії Геннадій Забродський наполягав на тому, що пункт оголошення, а саме — вивезення побутових відходів, суперечить чинній постанові Кабінету Міністрів України № 631.

На що Світлана Півоварова зауважила, що конкурс на вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) стосується іншої постанови Кабінету Міністрів України № 11/73 та буде оголошений пізніше. А у рамках проведення конкурсу на визначення виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в житлових будинках комунальної власності м. Житомира пункт про вивезення відходів не вноситься до конкурсної документації і надрукований  в оголошенні лише як додаткове інформування підприємців про те, що у складову тарифу входить окрема послуга на вивезення крупногабаритного сміття.

«Підприємства, які хочуть надавати житлово-комунальні послуги, повинні знати, що, приступаючи до роботи, їм потрібен певний набір техніки. Житомиряни мають отримувати послуги якісно та оперативно», — наголосила начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове