Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464099
Прогноз погоди
Мер Житомира Володимир Дебой до нардепа: зробіть хоч щось для Житомира – і я Вам шанобливо подякую
22 серпня 2013 року 10:09

Дискусія щодо законності спрямування 9,4 млн.грн. державної субвенції для ТТУ за розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука без попереднього затвердження на обласній сесії точилася у сесійній залі сьогодні, 22 серпня 2013 року.

Зокрема, про це заявив народний депутат України Геннадій Зубко.

Мер Житомира Володимир Дебой акцентував: розпорядження голови облдержадміністрації чинне і відповідає діючому законодавству, після прийняття рішення, документ буде переданий до казначейства.

«Я не буду Вам нагадувати про ті відсотки і ті кредити, що були повішені на ТТУ за минулої каденції. Оцінку дадуть люди. Я публічно закликаю Вас до співпраці з містом. Верховна Рада України, представником якої Ви є, має виконувати свої зобов’язання. Якщо ви сьогодні гарантуєте пільги, то, будь-ласка, виконуйте ці зобов’язання і не вводьте людей в оману. Зробіть хоч щось для Житомира – і я Вам шанобливо подякую!», – сказав мер Житомира нардепу.

Зокрема, Володимир Дебой нагадав, що саме до компетенції Верховної Ради України належать питання щодо переходу комунальних підприємств на спрощену систему оподаткування,  спрямування і збільшення цільової субвенції у визначених пропорціях, а також виконання державної програми щодо поповнення рухомого складу ТТУ.

По завершенню дискусії депутати одноголосно підтримали рішення про поповнення статутного фонду ТТУ на 1,5 млн.грн. із міського бюджету та 9,37 млн.грн. за рахунок субвенції із обласного бюджету.

Нагадаємо, за останні 2.5 роки з міського бюджету на ТТУ спрямовано рекордну суму – 45 млн.грн, при цьому жодного кредиту на підприємство не повішено, жодного тролейбусу чи трамваю не списано. Натомість у 2006-2009 рр., коли транспортну комісію очолював нинішній народний депутат Геннадій Зубко, на ТТУ було повішено 13,6 млн.грн. кредитного ярма та списано 75 одиниць рухомого складу. Саме з того часу, як стверджують самі працівники ТТУ, і почалися всі фінансові негаразди на підприємстві.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове