Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 477192
Прогноз погоди
Запаси води на котельнях врятують Житомир від долі Алчевська
12 серпня 2013 року 12:43

Не допустити повторення «Алчевську» в Житомирі – таке завдання поставив міський голова Володимир Дебой перед житомирськими комунальниками.  Під час робочої зустрічі на стратегічному для міста об’єкті – котельні по вул. Жуйко –  Володимир Дебой перевірив хід робіт з підготовки до нового опалювального сезону. 

За словами директора КП „Житомиртеплокомуненерго”  Дмитра Рогожина, тепер котельня по вул. Жуйко, яка забезпечує теплом 23% житлового фонду та 30% бюджетної сфери міста, має резервний запас води. На котельні встановлена  резервна ємкість для води об’ємом 400 тис.тонн. У разі відключення води в опалювальний сезон, це дасть можливість на три дні забезпечити безперебійну  роботу котельні. Такі ж резервуари з водою встановлені і на інших об’єктах  теплопостачання міста.

Володимир Дебой: „Я ставлю завдання йти шляхом впровадження енергозберігаючих технологій, а не підвищення тарифів на теплопостачання”.

Міський голова Володимир Дебой вимагає від комунальників змінити підхід   у наданні комунальних послуг населенню. Про це він заявив під час робочої зустрічі  з  працівниками КП „Житомиртеплокомуненерго”.

„Якщо раніше ми думали, як розпочати опалювальний сезон і як його завершити і при цьому  не допустити  зупинки подачі тепла у холодний період,  то тепер ми маємо подбати,  як зекономити на енергоносіях і водночас підвищити якість надання послуг, – зазначив міський голова. – Зробити це дозволяють  новітні енергозберігаючі технології, і ми можемо їх сьогодні застосовувати”.

Один із таких прикладів – котельня по вул. Жуйко. Тепловики називають її „синтезом нових і старих технологій”. У минулому році  „Житомиртеплокомуненерго”  спрямувало більше 1,2 млн.грн. на переобладнання старого котла. Вже за 1 місяць роботи ці гроші окупилися, а наступні 5 місяців  опалювального періоду він працював на економію. Обладнаний сучасними  приладами котел дозволяє економити 1300 м.куб. газу на годину. Місячна економія лише від одного  такого котла становить 1,34 млн.куб.м. газу. Та  головне – економія газу впливає на тарифну політику. Споживачі отримують якісні послуги  без  переплат.  

За кошти Європейського банку реконструкції та розвитку тепловики відремонтують  майже чотири десятки км тепломереж міста.

 Одна з найбільших  котелень міста по вул. Жуйка терміново потребує  заміни тепломереж. За словами директора КП „Житомиртеплокомуненерго” Дмитра Рогожина, загальна протяжність труб від котельної до споживачів становить майже 40 км. Більшість мереж прослужили по три, а то й чотири десятки років і потребують негайної заміни. Зробити такий об’єм робіт за власні кошти ані підприємству,  ані місту не під силу.  Модернізацію  тепломереж можна зробити за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Вже зараз розроблена необхідна документація і відправлена до ЕБРР. Тепловики чекають на надходження коштів, аби одразу взятися за роботу. Заміна тепломереж  дозволить досягнути мінімальних  втрат тепла  та найвищого економічного ефекту.

Котельня по вул. Жуйко потерпає через кредит, взятий у 2007 році. 

Ще у  2007 році  найбільшу в місті котельню вартістю понад 300 млн.грн. заклади під заставу за кредит  у  10 млн.грн. Кілька років поспіль  кредит і відсотки до нього сплачувати „забували”.  Відтак, за декілька років «набігло» ще майже 7 млн.грн. на відсотках та штрафах.

Житомирська міська рада звернулася до прокуратури Житомирської області, Генеральної прокуратури України та Управління СБУ в Житомирській області стосовно порушення клопотання перед Верховним Судом України про перегляд рішення Вищого адміністративного суду України.

Чи доведеться повертати майже 17 млн.грн. за кредитом, взятим у 2007 році, за рахунок коштів громади міста – питання залишається відкритим.

Житомир тільки у минулому році «розгрібся» із 16,3 млн.грн. кредитів узятих у попередніх роках. Політика міського голови Володимира Дебоя: кредити якщо і мають бути, то тільки на розвиток господарства, а не «латання дірок», кредитні ресурси мають бути ефективним та самоокупним фінансовим інструментом.

Резервний запас води котельні – 400 тис.тонн

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare