Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5515
візитів всього: 464529
Прогноз погоди
Від економії на світлодіодних ліхтарях Житомир зможе освітлювати 100-квартирний будинок упродовж року
9 серпня 2013 року 19:50

Понад 1800 світлодіодних ліхтарів встановлено у м. Житомирі замість застарілих та енергоємних ламп розжарювання.

Комунальники вже навіть порахували економію від нових елементів освітлення.

«Реальну економію від світлодіодних ліхтарів ми вже відчули. Про це свідчать конкретні показники лічильників», – розповідає директор КП «Міськсвітло», депутат Житомирської міської ради Юрій Янушевич.

На 300 тис. КВт/год менше споживання електроенергії саме завдяки світлодіодних ліхтарям прогнозують цьогоріч на підприємстві. Якщо наглядно, то це – річне споживання електроенергії 100-квартирного житлового будинку.

Такий високий економічний ефект підкріплюється ще й соціальним – адже нові ліхтарі дають кращу якість освітлення, у 2,5 рази довший світловий потік.

Щодо якості самих елементів освітлення, то комунальники переконують, ліхтарі мають 7-річну гарантію від виробника, реально ж зможуть слугувати до 15 років без заміни ламп. А це – додаткова економія, адже не доведеться залучати техніку, паливо, висотні вишки.

Світлодіодні ліхтарі місцевого виробництва, сертифіковані, споживають у 5 разів менше електроенергії, мають строк служби до 15 років.

Юрій Янушевич говорить, що 1800 ліхтарів суттєво поліпшили якість освітлення вулиць міста: «Якщо раніше у більшості випадків нам телефонували незадоволені освітленням мешканці, то зараз люди телефонують і дякують за ту роботу, яку ми зробили».

Роботу по встановленню світлодіодних ліхтарів планують продовжити і в наступному році. Зокрема, нині готується проект щодо забезпечення освітлення аналогічними ліхтарями на пішохідних переходах.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове