Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5540
візитів всього: 482334
Прогноз погоди
Організація харчування у дитячих садочках міста на належному рівні
31 липня 2013 року 12:09

За повідомленням управління освіти на відповідну тему для засобів масової інформації було надано коментарі начальника та спеціалістів управління освіти міської ради, завідувача СЦРД № 41, шеф-кухаря, де проводилися зйомки. На жаль, ситуація з харчування викладена тенденційно та упереджено і не відповідає дійсності.

Харчування дітей забезпечується із урахуванням всіх вимог.

Вартість харчування у дитячих садочках встановлюється рішенням виконавчого комітету міської ради та фінансується за рахунок міського бюджету. У 2013 році на харчування дітей дошкільного віку виділено близько 12 млн. грн.

Протягом  літнього  періоду  були  збільшені грошові  норми  для  харчування  дітей  на  10 %: для дітей ясельного віку – 8,47грн. в день на одну дитину; для дошкільного віку – 12,87 грн., в санаторних групах для дітей з латентною туберкульозною інфекцією та після виліковування від туберкульозу – 16,28 грн.

Це  дало  можливість  в  літній  період  збільшити норми по свіжим овочам,  фруктам,  молоку  та  м”ясу.

Постачання продуктів  харчування  у дошкільні навчальні заклади       м.  Житомира забезпечується  відповідно до Закону України “ Про здійснення державних закупівель”, яким передбачено проведення закупівель продуктів  лише через тендерні торги. Тендерні процедури  проведені на всі продукти харчування в лютому 2013 р. та завершені в червні 2013 р.

У  дошкільних навчальних закладах в наявності всі продукти  дитячого харчування. На разі є тимчасові труднощі із забезпеченням кефіру, сиру твердого та яєць. Відповідно до таблиці взаємозаміни яйця замінюються сиром кисломолочним, рибою, м’ясом, молоком цільним. В період відсутності кефіру збільшено норми молочних продуктів та сиру кисломолочного.

Постачання сиру твердого до дошкільних закладів здійснюється ПАТ «Продцентр», який систематично порушував умови договору (змінено виробника сиру, який не зазначено в тендерній пропозиції). Управлінням освіти розірвано договір, визначено нові умови проведення тендеру та  розпочато нові конкурсні торги на закупівлю твердого сиру та яєць.

Завідувач ЦРД № 41 Любов Масловська, коментуючи сюжет щодо харчування у дитячих садочках міста Житомира, заперечила і спростувала інформацію про його недостатність чи бідність раціону. Щоденне меню вивішується на дошці оголошень для інформування батьків і з якого видно різноманітність запропонованих страв. Вона зазначила: «Дитячі садки на даний момент забезпечені усіма продуктами. У нас немає жодних проблем із харчуванням: завозяться всі необхідні продукти, як то м’ясо яловичина та курятина, риба, крупи, масло, молоко, овочі, фрукти, кондитерські вироби. Жодних нарікань на харчування з боку батьків не надходить. Навпаки і діти, і батьки задоволені харчуванням і його якістю».

На даний час  управлінням освіти Житомирської міської ради  відпрацьовується питання  впровадження електронного меню в дошкільних закладах міста, що дасть  можливість вільного доступу громадськості міста, в тому числі і батьків, до ознайомлення з  організацією харчування дітей.

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare