Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5551
візитів всього: 482507
Прогноз погоди
Датчик придбаний за кошт міського бюджету за півроку врятував 5 життів
16 липня 2013 року 09:32

15 липня 2013 року під час свого візиту до лікарні №2 міський голова Володимир Дебой відвідав кардіологічне відділення, для якого за кошт міського бюджету був придбаний датчик для черезстравохідного обстеження серця.

Головний лікар міської лікарні №2 Віктор Павлусенко пояснює, що завдяки цьому приладу можна більш детально провести обстеження.

«Ближча відстань до серця і можна дрібніші деталі помітити. Зараз за допомогою цього апарату ми оглянули вже близько сотні людей. У 5-ти з них вдалося виявити патології на ранніх стадіях, і запобігти розвитку хвороби»,- розповідає головний лікар.

Завідуючий кардіологічним відділенням Олесь Кутній говорить, що Житомир – одне з небагатьох міст, що мають таку техніку. Завдяки цьому житомиряни можуть зберігати і своє здоров’я, і час, і кошти.

«Я не так давно був на курсах в столиці, де нас ознайомлювали з цією технікою. Мені було приємно за нашу лікарню, адже далеко не у всіх медичних закладах столиці є такий датчик, що вже говорити про інші міста. Я дуже вдячний міському голові за те, що він відгукнувся на моє прохання придбати датчик, ну і депутатам, які пітримали пропозицію ініційовану Володимиром Дебоєм», – говорить Олесь Кутній.

Найвища подяка – врятоване життя!!!

Нам вдалося поспілкуватися з пацієнтом, якого придбаний датчик врятував якщо не від смерті, то від інвалідності точно. У житомирянина Віктора Никитюка на ранньому етапі був виявлений інфекційний ендокардит.

Завдяки вчасному проведенню профілактичного лікування йому вдалося уникнути складної операції протезування серцевого клапана, що є не тільки складною, а й дороговартісною операцією. Пацієнт, який зараз проходить профілактичний курс лікування щиро дякує всім, хто причетний до порятунку його здоров’я, а можливо й життя.

 «Хочу подякувати міському голові, депутатам за виділені на апарат кошти ну і моєму лікарю Олесю Івановичу – за його професійність фахову, за рахунок чого вдалось вчасно поставити діагноз та вилікувати мене», - зі сльозами на очах промовляє Віктор Никитюк.

Володимир Дебой теж висловив свою подяку колективу міської лікарні №2 за їх професійність та прагнення бути найкращими в своїй сфері.

«В першу чергу потрібно зауважити, що цей пристрій і датчик придбані за рахунок коштів міського бюджету. Це була ініціатива завідуючого відділенні Олеся Івановича. Він як фахівець бачив його необхідність і під час мого візиту він сказав, що якби був такий датчик – ми б могли рятувати життя людям, не доводити людей до інвалідності і здешевити лікування за рахунок виявлення хвороби на ранніх стадіях. Мені важливо, що цей датчик сьогодні, який би він не був надсучасний і дорогий вже зберіг 5 життів.

Друге  - це те, що спеціалісти нашої міської лікарні сьогодні є одними з кращих в Україні і впроваджують ці системи нарівні з найкращими лікувальними центрами нашої країни. За що їм велике спасибі», – сказав Володимир Дебой.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare