Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 464447
Прогноз погоди
Мер Житомира Володимир Дебой про свого собаку: це друг сім’ї
12 липня 2013 року 18:27

Юридичні процедури, пов’язані із оформленням купівлі приміщення по вул. Баранова, 87 під притулок для тварин планують провести вже найближчим часом. Про це повідомив сьогодні, 12 липня 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Мер міста також висловив сподівання, що і казначейство не залишиться осторонь, а вчасно проведе платежі за приміщення, аби облаштування притулку для собак розпочалося якомога раніше.

Нагадаємо, вчора 11 липня 2013 року, депутати міської ради проголосували за укладання договору про купівлю у власність громади міста приміщення для влаштування там притулку для тварин.

Міський голова Володимир Дебой розповідає, що притулок – це комплексний підхід до вирішення проблеми безпритульних тварин, адже крім утримання, собак там також стерилізуватимуть та щеплюватимуть від хвороб та паразитів.

«Приміщення для притулку вибрали активісти, саме ті люди, які реалізовують проект регулювання чисельності безпритульних тварин. Притулок не буде заважати житомирянам, оскільки знаходиться у промисловій зоні. Приміщення пристосоване і має всі необхідні комунікації», – інформував керівник міста.

Облаштування приміщення за власний кошт здійснюватимуть громадські організації, які зараз активно займаються безпритульними тваринами. Притулок вводитиметься в роботу поетапно.

Як повідомила доктор ветеринарних наук Валентина Фасоля, особливу увагу в притулку волонтери надаватимуть молодим собакам та цуценятам, аби для них знайти господарів.

І влада, і волонтери закликають житомирян не викидати домашніх улюбленців на вулицю, а перед тим, як завести таку тварину – добре подумати, чи зможете Ви стати їй гарним і достойним господарем.

Зокрема, міський голова Володимир Дебой зміг – собаку взяв із вулиці ще цуценям. Мер розповідає, що собаку йому підкинули під ворота, а сьогодні це надійний друг родини.

«Нам собаку підкинули під ворота ще малим цуценям. Він залишився і живе в нас уже 5 років. Це безпородна, але дуже розумна тварина. Ми задоволені Рексом. Це, справді, наш друг сім’ї», – розповідає Володимир Дебой.

Керівник міста наголошує: люди мають бути відповідальними по відношенню як до хатніх улюбленців, так і до мешканців міста, які через халатність сусідів іноді потерпають від безпритульних тварин.

«Придбання тварини – це дуже відповідально. Для цього потрібно мати не так гроші, як розум, знання та готовність забезпечувати їй комфортні умови. Тоді це буде твій друг і радість для господарів», – упевнений Володимир Дебой.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове