Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482712
Прогноз погоди
На Тиждень енергетики до Житомира приїхали більше 100 учасників з інших міст та країн
26 червня 2013 року 17:51

Більше сотні представників міжнародних фінансових організацій, посольств, міністерств, національних комісій, органів місцевого самоврядування, а також експертів, керівників проектів, аналітиків з питань енергоефективності відвідали вчора, 25 червня 2013 року м. Житомир, яке стало центром проведення Тижня сталої енергетики – 2013.

До обговорення досвіду Житомира та проблем, які виникають на шляху до енергоефективності долучилися представники Міністерства фінансів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері комунальних послуг, міст-підписантів Угоди мерів, а також мери та делеговані особи від міст Славути, Первомайська, Коростеня, Вінниці, Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Києва, Конотопа, Кіровограду, Львова, Тернополя, Українки, Черкас, Хмельницького.

Серед почесних гостей Семінару – голова облдержадміністрації Сергій Рижук, Житомирський міський голова Володимир Дебой, керівник Фонду Е5Р Андерс Лунд, голова відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт, навколишнє середовище» представництва ЄС в Україні Вальтер Треттон, Перший секретар Посольства Швеції в Україні Ебба Аурель, Член Національної комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг Ольга Романюк, управляючий директор НЕФКО Магнус Рідстедт, голова Європейського інвестиційного банку в Україні Лілія Чернявська, аналітик з впровадження програми Фонду E5P Єва Маник, провідний банкір муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Євгенія Каранда, заступник директора Швейцарського бюро співрробітництва в Україні Петра Відмер.

Відкрив семінар та презентував досвід Житомира в енергоефективності перед почесними гостями й учасниками зібрання Житомирський міський голова Володимир Дебой. Керівник міста розповів про енергоефективні проекти, які вже вдалося місту реалізувати, а також ті, над якими нині активно працює міська влада. Володимир Дебой підкреслив, що за 2,5 роки Житомир залучив понад 20 млн.євро від міжнародних фінансових організацій на реалізацію енергоощадних проектів. Із цих коштів понад 6,6 млн.євро місту не доведеться повертати, адже їх надали Житомиру як безповоротний грант.

Володимир Дебой повідомив, а присутні у залі керівники міжнародних установ підтвердили, що Житомир нині продуктивно працює із НЕФКО, Фондом Е5Р, ЄБРР, SIDA, USAID та іншими провідними міжнародними організаціями.

Зокрема, управляючий директор НЕФКО Магнус Рідстедт сказав, що міжнародна фінансова організація після успішного завершення першого з Житомиром проекту з утеплення ДНЗ №21 та встановлення світлодіодних ліхтарів продовжує співпрацювати з містом ще в реалізації двох проектів. «Ми працюємо для житомирян. Ми хочемо втілити проект з утеплення закладів бюджетної сфери та створення енергоефективного житлового кварталу. З Житомиром нам працювати комфортно», – повідомив Магнус Рідстедт.

Андрес Лунд, керівник Фонду Е5Р, наголошує: кількість проектів, яку реалізує місто та кількість задіяних провідних міжнародних організацій свідчить про те, що в Житомирі створені належні для інвесторів та втілення енергоефективних проектів умови.

Крім досвіду Житомира в реалізації енергоощадних проектів та енергозберігаючих технологій, учасники семінару обговорили також проблемні питання, що виникають на шляху залучення міжнародних інвестицій та процедури погодження проектів у міністерствах. Представники міст-учасників зібрання презентували також свої досягнення у сфері енергоефективності.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare