Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5525
візитів всього: 464708
Прогноз погоди
У рамках Тижня енергетики відкрито котельню на біопаливі
25 червня 2013 року 18:34

Котельня обласної психіатричної лікарні вже 2-й день працює на біопаливі. Офіційне відкриття модернізованої котельні відбулося сьогодні, 25 червня 2013 року, в рамках Тижня сталої енергетики, що проходить цьогоріч в м. Житомирі.

Якщо раніше котельня споживала 750-1000 м.куб. газу в рік на 3,5-4 млн.грн., то тепер котли «Крігер» працюють на різних видах біопалива. Очікується, що новітнє обладнання та відмова від споживання газу щороку даватимуть 1,3 млн.грн. економії бюджетних коштів. Крім економії, зменшаться також шкідливі викиди СО2 на 2,5 тонни в рік.

Генеральний директор котлозаводу «Крігер» Леонід Крігер говорить, що і Житомир, і область мають реальну можливість встановлення нового обладнання на біопаливі, адже край багатий на необхідні відновлювальні ресурси: «Наша Житомирська область має надзвичайно великі запаси торфу. Встановлені котли можуть працювати на чистому фрезеровано непереробленому торфі та інших видах біопалива».

Зокрема, серед інших Леонід Крігер називає широкий перелік можливих біоресурсів: від деревини, вугілля до шкарлуп соняшникового насіння, гречки, початків кукурудзи.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук підтримує впровадження енергоефективних проектів у місті та області, адже Житомирщина має великі резерви для їх втілення, починаючи від відновлюваних сировинних ресурсів до виробника сучасного енергоефективного обладнання.

«З ініціативи міського голови Володимира Дебоя Житомир має ділові результативні відносини із міжнародними фінансовими організаціями. Крім налагоджених зв’язків, ми маємо колосальні ресурси відновлюваної сировини», – підкреслив Сергій Рижук.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове