Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477479
Прогноз погоди
Енергоефективність Житомира переймають представники з України та закордону. В Житомирі розпочався міжнародний семінар
25 червня 2013 року 12:00

 

Досвід залучення та реалізації енергоефективних проектів у Житомирі продемонстрував сьогодні, 25 червня 2013 року, своїм колегам із різних міст України, гостям з інших країн, представникам влади та міжнародних фінансових корпорацій і фондів міський голова Володимир Дебой під час Семінару в рамках Європейського тижня сталої енергетики.

Понад 20 млн.євро залучив Житомир за останні 2,5 роки у сферу енергоефективності, – повідомив міський голова Володимир Дебой. Із них 13,6 млн.євро – кредити під низькі відсотки та 6,6 млн.євро – грантові кошти, які місту не доведеться повертати. Від реалізації усіх цих проектів Житомир щороку заощаджуватиме на енергоресурсах понад 4 млн.євро. Тобто, сумарна окупність міжнародних енергоефективних проектів становить лише 3 роки.

Мер Житомира Володимир Дебой наглядно продемонстрував уже реалізовані в Житомирі міжнародні проекти у рамках співпраці з НЕФКО та SIDA – результати модернізації системи освітлення міста та утеплення ДНЗ №21. Так, за залучені 3 млн.грн. в місті встановлено 1627 світлодіодних ліхтарів замість неекономних ламп розжарювання. Нові ліхтарі споживають у 5 разів менше електроенергії, мають у 2,5 рази довший світловий потік та гарантійний термін експлуатації – 7 років. Також за кредитні кошти проведено комплексне утеплення ДНЗ №21. Від обох проектів місто щороку економитиме понад 800 тис.грн.

Житомир розпочав також нові проекти щодо модернізації системи теплопостачання міста, утеплення 19 закладів бюджетної сфери та створення у місті енергоефективного кварталу з районною котельнею по вул. Домбровського, 30.

Від задуму до початку реалізації кожного із проектів може пройти не один рік. Саме процедура погодження інвестиційних міжнародних проектів на рівні міністерств є одним із найбільш тривалих етапів, – акцентував мер Житомира Володимир Дебой, а також розповів колегам про основні проблемні питання, що виникають на шляху реалізації проектів.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук передав учасникам Семінару вітання від Президента України Віктора Януковича. «Я радий, що у Житомирі міська влада ефективно реалізовує одну із перших ініціатив Президента України. Приємно, що Житомир сьогодні стоїть на передовій у втіленні енергоефективних проектів», – сказав Сергій Рижук.

Представники міжнародних організацій розповідають, що такі високі показники Житомира свідчать про те, що інвесторам комфортно працювати з міською владою та самим містом.

Сьогодні перед початком роботи Семінару міжнародна делегація відвідала утеплений дитячий садочок №21, чим приємно вражена. Інвестори задоволені результатом вкладених коштів та отриманим від цього соціальним ефектом. Також гості відвідали котельню обласної психіатричної лікарні, де встановлено сучасний енергоефективний котел, який працює на біопаливі.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare