Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 479378
Прогноз погоди
«Місто сонця» у житомирському парку
24 червня 2013 року 18:18

У рамках відкриття Європейського тижня сталої енергетики в Житомирі, 24 травня 2013 року, розкинулося «Місто сонця».

До «Міста сонця» завітали керівництво Житомира та представники ЄС в Україні.

В алеях міського парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна функціонувало вісім тентів. Зокрема, експертна зона «Енергоефективність простими словами», де всі бажаючі могли поспілкуватись із фахівцями Програми ЄС «Іногейт» і Проекту «Ініціатива з енергозбереження у будівлях», майданчик для інтерактивних ігор серед дітей та їхніх батьків, освітньо-розважальні екологічні вікторини та ігри від різних громадських організацій.

Національний екологічний центр України готував для житомирян чай із води, яку нагрівали сонячним теплом. Ще в одному тенті презентували сонячну плиту, на якій засмажили яєчню.

Всі охочі мали змогу відвідати майстер-клас із декорування еко-сумок та йога майстер-клас «Розбуди енергію свого тіла», а також взяти участь у створенні гірлянди із пластикових пляшок.

Під час роботи «Міста сонця» діяв літній кінотеатр, де здійснювалися екологічні кінопокази.

Також серед житомирських школярів був проведений конкурс малюнків «Намалюй супергероя енергоефективності». Діти розповіли, про які шляхи збереження енергії вони знають і запропонували власні.

Житомирський міський голова Володимир Дебой зазначив: «Приємно бачити дітей, які з такого віку думають, як замінити використання звичайної енергії альтернативною. Вони роблять свій вагомий внесок в енергозбереження».

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare