Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 477173
Прогноз погоди
У Житомирі відкрито Тиждень сталої енергетики
24 червня 2013 року 17:50

На Місто Сонця перетворився сьогодні, 24 червня 2013 року, Житомир. Справа не лише в гарній погоді – тут сьогодні розпочинає свою роботу Європейський тиждень сталої енергетики.

Основні заходи в рамках Тижня проходили в парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна: житомирянам наглядно демонстрували, як ефективно можна використовувати сонячну, вітрову енергію, не використовуючи при цьому такі енергоносії, як електрика, газ, пальне та ін.

Офіційне відкриття Тижня сталої енергетики відбулося за участю керівництва міста, Фонду Е5Р, НЕФКО, ЄС.

Житомирський міський голова Володимир Дебой подякував міжнародним партнерам за довіру проведення такого заходу саме в Житомирі та налагоджену співпрацю. «Вперше в історії Житомира в нашому місті розпочинає свою роботу Тиждень сталої енергетики. Житомир – європейське місто, яке ефективно використовує енергетичні ресурси, тримає хороші позиції в енергозбереженні та впровадженні нових енергоефективних технологій», – сказав мер Житомира. Володимир Дебой підкреслив, що завтра у місті відбудеться семінар за участю представників Уряду, муніципалітетів та міжнародних фінансових організацій і фондів, під час якого буде презентовано досвід Житомира в реалізації енергоефективних проектів.

Вивчити та практично застосувати досвід нашого міста радить виконавчий директор НЕФКО Магнус Рістедт: «Нам приємно, що саме Житомир обрано для відкриття Тижня сталої енергетики в Україні. Це підтверджує те, що ми працюємо з гарним партнером уже над трьома проектами. Наша ціль – не лише тільки підвищити енергоефективність у Житомирі, а й показати приклад для інших міст України».

З гарними емоціями про наше місто і Вальтер Третон, радник представництва ЄС, керівник програми «Допомога Україні»,  який вперше приїхав до Житомира: «Це мій перший візит до Житомира. Приємно, що це не лише одне із найстаріших міст в Україні, а й місто, яке, в першу чергу, турбується про енергоефективність. Житомир стоїть на передовій на шляху до енергоефективності».

Вальтер Третон упевнений, що такі заходи як Тиждень енергетики потрібні самим мешканцям, адже у тематичних тентах кожен бажаючий може знайти відповіді на багато запитань, що стосуються ефективного використання та економії енергоресурсів: «Ми приготували вам чай, нагрітий на плиті, що використовує сонячну енергію. Для вас сьогодні відбувається автопробіг, автомобілі якого працюють на біопаливі».

Проїде особисто на авто, що використовує біопаливо, директор Фонду Е5Р Андрес Лунд, який вже в Житомирі не вперше. «Я дуже радий знову бути в Місті Сонця і приймати участь у заході разом із міським головою Володимиром Дебоєм та його командою. Особисто я братиму участь у перегонах на біопальному. Чому ми відкрили це свято саме в Житомирі? Е5Р підтримує Житомир у двох проектах з енергоефективності, на реалізацію яких виділено більше 6,5 млн.євро гранту. Ці кошти будуть спрямовані на покращення вашого, житомиряни, життя», – говорить Андрес Лунд.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare