Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 488979
Прогноз погоди
Житомир успішно використовує приховане паливо, – Андрес Лунд
20 червня 2013 року 15:31

Житомир – найбільш орієнтоване на майбутнє та націлене на енергоефективність місто в Україні. Про це вчора, 19 червня 2013 року, під час прес-конференції заявив керівник Фонду Е5Р Андрес Лунд.

Керівник фонду, що надає для Житомира гранти, розповів про Тиждень енергетики, який цьогоріч організовує спільно ЄС, Е5Р та м. Житомир. Зокрема, 24 червня 2013 року у парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна пройде багато цікавих заходів, що демонструватимуть енергоефективні технології.

«Головний захід відбудеться 25 червня – ми проводитимемо семінар стосовно можливості ефективного використання потенціалу муніципалітетами на досвіді Житомира», – говорить Андрес Лунд.

Форум стане також можливістю обміну практичним досвідом між представниками різних муніципалітетів, зокрема, гості зможуть дізнатися про міжнародні проекти, які реалізує м. Житомир.

«У семінарі будуть брати участь близько 130 осіб високого рівня. Ми сподіваємося, що вони чогось навчаться у мера Житомира Володимира Дебоя та його команди. Адже ми будемо говорити про вже реалізовані або розпочаті проекти», – додає керівник Е5Р, а також наголошує, що проекти, які реалізує Житомир, мають дуже добрий демонстраційний ефект, з них можуть брати приклад інші міста України.

Фахівець закликає брати приклад для інших міст України і по проекту модернізації мереж теплопостачання, що проводитиметься у Житомирі. На це місто залучило 10 млн.євро кредитних коштів ЄБРР та 5 млн.євро безповоротного гранту від Фонду Е5Р. Керівник Фонду підкреслює, що Житомир, отримавши 15 млн.євро, вже в перший рік по реалізації проекту матиме 4 млн.євро економії, і так щороку. Економія газу при цьому складе 8 млн.куб.м. на рік. Строк повернення інвестицій – до 6 років. Це, вважають міжнародні спеціалісти, дуже добрий показник, адже проект є самоокупним.

Андрес Лунд упевнений, що Україна повинна робити все, аби відійти від такого споживання газу та таким чином ставати більш незалежною від нього. Натомість пропонує використовувати приховане паливо – енергоефективність, що сьогодні активно застосовує Житомир. «У Житомирі вже почали потроху відмовлятися від газу, місто стає більш незалежним від нього, адже зберігає енергію. Ми вас запрошуємо у м. Житомир, щоб ознайомитися із тими проектами, які успішно реалізує Володимир Дебой», – говорить керівник Е5Р.

Завдяки скороченню споживання газу та переходу на енергозберігаючі технології муніципалітети також покращують екологію. Зокрема, зменшення викидів СО2 складає близько 270 тис. тонн на рік.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare