Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464657
Прогноз погоди
Ефективне управління комунальною власністю — одне з найважливіших завдань міської влади
20 червня 2013 року 14:33

Про виконання департаментом власності та ринкового регулювання Житомирської міської ради повноважень щодо управління комунальною власністю, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», звітувала 19 червня 2013 року під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради директор департаменту Вікторія Краснопір.

За її словами, функції безпосереднього управління об’єктами комунальної власності міста покладені на відділ по управлінню та приватизації комунального майна.

«У своїй діяльності департамент власності та ринкового регулювання міської ради активно співпрацює з юридичним департаментом міської ради, департаментом бюджету та фінансів міської ради, відділом бухгалтерського обліку та звітності, іншими виконавчими органами. Ми спільно виконуємо низку завдань щодо формування, закріплення та управління власністю територіальної громади міста» — зазначила Вікторія Краснопір.

У комунальній власності територіальної громади міста Житомира перебуває 45 комунальних підприємств і 106 комунальних установ. Департаментом проведена інвентаризація об’єктів нерухомого майна, що належать до комунальної власності міста. За результатами перевірки, станом на 1 січня 2013 року, було визначено перелік таких об’єктів, загальна кількість яких становить 1173 об’єкти.

З метою збереження комунального майна, міський голова Володимир Дебой у лютому 2013 року зобов’язав департамент власності та ринкового регулювання міської ради спільно з профільними виконавчими органами провести роботу по оформленню правовстановлюючих документів на об’єкти нерухомого майна комунальної власності, виготовленню свідоцтв про власність. Була розроблена та ухвалена відповідна Програма, якою передбачено виділення коштів у сумі 80 тис. гривень на оформлення правовстановлюючих документів.

Станом на 1 травня 2013 року, з наявних 1173 об’єктів право власності закріплено на 388 об’єктів, що складає 33 %. Наразі роботи ведуться щодо встановлення права власності на інші об’єкти. Крім того, проінформовано про здійснення процесу приватизації в 2012 та 2013 роках, фактичні та планові надходження коштів до міського бюджету.

Завдяки спільній роботі керівництва, виконавчих органів і комунальних підприємств та установ функція управління майном набула нового спрямування в бік впорядкування, системності та підвищення ефективності.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове