Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 463582
Прогноз погоди
Мер Житомира Володимир Дебой на Міжнародному форумі підняв проблему твердих побутових відходів у м. Житомирі
17 червня 2013 року 18:26

Сьогодні, 17 червня 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой взяв участь у Міжнародному форумі чистих технологій ECOSMART-2013, що відбувся у м. Києві за участю представників міністерств, керівників провідних міжнародних компаній, що займаються проблемами ТПВ.

Мер Житомира Володимир Дебой підняв проблеми в законодавчій частині перевезення, переробки та утилізації твердих побутових відходів на прикладі нашого міста, де полігон функціонує з 1957 року. Міський голова підкреслив: для вирішення проблеми накопичення ТПВ у Житомирі розпочато програму роздільного збору сміття, а також ведуться роботи щодо встановлення сортувальної лінії.

«Ефективне поводження із ТПВ, вирішення проблеми накопичення відходів – це екологічна безпека, майбутнє мешканців міста та чистота вулиць. Саме для цього ми запроваджуємо систему роздільного збору сміття, а також ведемо роботу щодо встановлення сміттєсортувальної лінії», – підкреслив Володимир Дебой.

Мер Житомира не просто піднімає проблеми міста на всеукраїнському та міжнародному рівнях, а й шукає шляхи їх розв’язання. Керівник міста вже домовився із керівництвом міжнародних організацій щодо дослідження та шляхів вирішення проблеми твердих побутових відходів у місті. Фахівці виступили із готовністю відвідати Житомир, провести експертне дослідження проблеми та запропонувати шляхи її вирішення.

Крім того, під час обговорення систем очистки стоків представники ізраїльської державної компанії запропонували проведення експертного оцінювання стоків м. Житомира.

Під час роботи Форуму свій досвід щодо вирішення проблеми накопичення ТПВ презентували фахівці інших держав та передових міжнародних компаній.

 

Управління по зв’язках з громадськістю  



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове