Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477411
Прогноз погоди
Житомиряни мають можливість відвідати пересувний музей Іоана Павла ІІ
14 червня 2013 року 15:14

14 червня 2013 року в на м-ні. С.П. Корольова пройшло урочисте відкриття музею «на колесах» Іоана Павла ІІ.

Участь у відкритті взяли голова Житомирської обласної адміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник міського голови Наталія Леонченко, Генеральний консул республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Швідерек та єпископи римо-католицької церкви Ян Пурвінський та Віталій Скомаровський.

Керівники міста та області подякували за честь відвідати музей Іоана Павла ІІ. Адже Житомир став одним із шести міст України, до яких приїхав «мобільний» музей Іоана Павла ІІ, де представлені його особисті речі та світлини.

 «Від імені міської влади висловлюю подяку Генеральному консулу республіки Польща пану Кшиштофу Швідереку за те, що протягом останніх років він спрямовує свої зусилля на укріплення дружби між нашими народами і приділяє дуже велику увагу місту Житомир. Це не випадково, тому що в нашому місті проживає найбільша в Україні польська громада. У Житомирі встановлено пам’ятник Іоану Павлу ІІ. Міська влада долучилася до цієї події і, користуючись нагодою ми дякуємо меценатам, які надали кошти для встановлення цього пам’ятника. Сподіваюся, що музей святої людини, миротворця Іоана Павла ІІ ще раз нагадає нам про дуже велику постать в історії людства та закони, за якими в цьому світі слід жити», – сказала заступник міського голови Наталія Леонченко.

Кшиштоф Швідерек Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці подякував житомирянам за теплий прийом, та розповів, що він дуже задоволений тим, що музей зупинився саме в нашому місті.

«Ви маєте можливість бути разом з нами в цей історичний момент – вдкриття мобільного музею Іоана Павла ІІ. Відвідини цього музею відбуваються у 12 річницю візиту Іоана Павла ІІ в Україну. Я дуже радий, що в маршруті цієї виставки є Житомир. Ми вже були у Львові, Хмельницькому, Вінниці, вчора в Бердичеві, а сьогодні в столиці Житомирської області – Житомирі. Приємно, що завітало так багато людей. Такої великої зацікавленості, як у житомирян ми не зустрічали в інших містах України», – розповів Кшиштоф Швідерек.

Відвідати музей сьогодні, 14 червня 2013 року з 10.00 до 20.00 год. можуть всі бажаючі. Також, цього дня о 18.00 в храмі Святого Іоана із Дукли пройде служба, під час якої бажаючі зможуть прикластися до реліквіалія (мощей) Іоана Павла ІІ.

Управляння по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare