Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465008
Прогноз погоди
У Житомирі відбулися урочистості до Дня медичного працівника
12 червня 2013 року 18:01

Урочистості до Дня медичного працівника відбулися вчора, 11 червня 2013 року, напередодні професійного свята медиків.

Привітали медпрацівників Житомира міський голова Володимир Дебой та заступник міського голови Олександр Бочковський.

Кращих представників із близько 4 тисяч медиків міста нагородили почесними грамотами виконавчого комітету та грошовими преміями.

Міський голова Володимир Дебой підкреслив, що сьогодні стан медичних установ та наявне медобладнання залишає бажати кращого. Тому міська влада докладатиме максимум зусиль, аби медична галузь Житомира розвивалася, а медпрацівники могли працювати в належних умовах та були забезпечені якісним обладнанням.

«Мене не зовсім радує стан медичних закладів. Тому сьогодні місто йде на те, щоб проводити ремонти, зміцнювати матеріально-технічну базу та оновлювати обладнання», – підкреслив мер Житомира.

Як повідомив міський голова Володимир Дебой, цьогоріч на купівлю нового обладнання для медустанов та проведення капремонтів у міському бюджеті передбачено близько 5 млн.грн.

Зокрема, цьогоріч планується проведення капремонту дитячої стоматологічної поліклініки, поліклініки дитячої міської лікарні, придбання рентгенапарату, апарату для штучної вентиляції легень, флюорографу з цифровою обробкою зображень, апарату ультразвукових досліджень та ін.

Медичні працівники дякують меру Житомира за таку підтримку галузі медицини у місті. «За час Вашої каденції медичні заклади міста вже отримали таку допомогу, на яку чекали роками. Щиро вдячні Вам за добудову інфекційного відділення, за те, що лікарні отримали сучасне обладнання та за постійну підтримку. Спасибі, що свої сили Ви спрямовуєте на здоров’я житомирян», – сказала заступник головного лікаря ЦДМЛ Світлана Довгаль.

Нагадаємо, у 2012 році добудовано інфекційне відділення дитячої міської лікарні, на що Житомир чекав 20 років. У минулому році проведено капітальний ремонт кардіологічного відділення лікарні №2, ремонти харчблоку дитячої лікарні, покрівлі дитячої стоматологічної поліклініки, актової зали поліклініки №1.

За рахунок співфінансування із міського бюджету та благодійної організації до дитячої поліклініки придбано сучасний рентгенівський комплекс із 10-кратним зменшенням дози опромінення. За кошти міського бюджету придбано 7 стоматологічних установок, рентгенапарати, електрокардіограф, апарат для штучної вентиляції легень, поліфункціональний монітор, черезстравохідний датчик для ультразвукового апарату.

Вже цьогоріч на базі дитячої лікарні облаштовано, забезпечено необхідним обладнанням та відкрито діагностичну лабораторію.

Медичні працівники Житомира упевнені: це далеко не останні зміни на краще, які упродовж минулих 2,5 років проходять у галузі медицини міста.

Кращі працівники медичної галузі міста отримали грамоти від міського голови та подарунки від Житомирської обласної молодіжної громадської організації «ХХІ покоління». Голова ЖОМГО «ХХІ покоління» Віталій Сівко, фотограф Роман Котиков та оператор Володимир Жабровець за пропозиціями облдержадміністрації та міської ради підготували сіті-лайти і соціальний відеоролик про 12 найкращих лікарів, які працюють в медичних закладах міста Житомира.


Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове