Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5550
візитів всього: 482500
Прогноз погоди
Житомир готується до осінньо-зимового періоду
11 червня 2013 року 15:04

Проект рішення «Про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років» розглядали сьогодні, 11 червня 2013 року, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Про виконані та заплановані роботи розповіли начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун, директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради Дмитро Рогожин, директор КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради Валерій Філіпов і директор КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради Володимир Гаврилюк.

Зі слів Олександра Марцуна, активно проводяться основні заходи з підготовки об’єктів КП «Житомиртеплокомуненерго», КП «Житомирводоканал», КП «Управління автомобільних шляхів», КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», ПАТ «Житомиргаз», Житомирського РЕМ і підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період.

«У цьому році загальна вартість робіт щодо підготовки теплового господарства складає 31 млн. 840 тисяч гривень. Ця сума використовується для таких заходів, як капітальний і поточний ремонти, заходи модернізації та реконструкції. Застосовуються кошти підприємства, залучаються бюджетні кошти, а також передбачена інвестиційна програма», — зазначив начальник управління комунального господарства.

Про необхідність інвестиційних надходжень розповів Дмитро Рогожин: «Нам дуже потрібно, щоб інвестиційну програму погодили, адже та сума, яка передбачена для підготовки, не здатна охопити всі витрати. Зокрема, виділено кошти для модернізації — 40 тисяч гривень, а доводиться використовувати близько 800 тисяч. Обладнання старе, ламається і потребує ремонту».

Олександр Марцун окреслив, що для підготовки об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства необхідно 5 млн. 993,5 тисяч гривень. Кошти використають на капітальний і поточні ремонти водопровідних мереж, на ремонт і прочищення водопровідних колодязів, водозбірних колонок, ремонт покрівель на будівлях і спорудах та інших важливих заходів.

«Близько 20 років ніхто великі кошти ні в реконструкцію мереж, ні в реконструкцію котельного обладнання не вкладав. Тому ми змушенні виділяти значну суму для модернізації. На сьогоднішній день у нас є 260 об’єктів, які потребують підвищеної безпеки. Ми зобов’язані чітко виконати всі міри по їх безпечній експлуатації», — наголосив Дмитро Рогожин.

На реалізацію заходів, що стосуються підготовки благоустрою міста до осінньо-зимового періоду, потрібно 21 млн. 626 тисяч гривень. Значна частина цих коштів спрямована на капітальний і поточний ремонти вулиць Житомира. Поточний ремонт заплановано провести на 41 вулиці.

«Триває підготовка доріг до зими. У цьому році ми перейдемо на обробку вулиць соляним розчином. Рішенням минулої сесії виділено 10 млн. гривень для придбання спеціальної техніки. Наразі піднімаються питання щодо визначення місця для вивезення снігу, а також обладнання трамвайних колій», — зауважив Володимир Гаврилюк.

Житомирський міський голова Володимир Дебой прокоментував ситуацію: «Необхідно працювати для людей, виконувати роботу так, щоб після дощу по відремонтованій вулиці Корольова не стояла вода, щоб дороги по вулицях Московська, Хлібна не були засипані сміттям. Ми не будемо приймати такі будинки, як на вулиці Жукова, у яких котли не придатні для повноцінної експлуатації. Адже ми  не хочемо, щоб люди взимку залишалися без тепла».

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare