Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5557
візитів всього: 481388
Прогноз погоди
Бюджет Житомира збільшено на 46,5 млн.грн. Куди підуть кошти визначили депутати. ФОТО
30 травня 2013 року 16:47

Понад 46,5 млн.грн. розподілили сьогодні, 30 травня 2013 року, під час сесії депутати міської ради.

Більше 22 млн.грн. субвенції із державного бюджету спрямовано на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, водопостачання та водовідведення, – повідомив директор департаменту бюджету та фінансів Сергій Гаращук.

«Кошти загального фонду міського бюджету спрямовуються переважно на підготовку закладів освіти, проведення ремонтних робіт, а також купівлю техніки з обладнанням для зимового прибирання, будівництво мереж каналізації. Всі питання було розглянуто на засіданнях профільних комісій», – сказав Сергій Гаращук.

Понад 6 млн.грн. виділено для галузі освіти, зокрема, на виплату заробітної плати працівникам установ позашкільної освіти, проведення капітальних ремонтів та співфінансування проекту НЕФКО. За рахунок цих коштів проведуть ремонти системи опалення та актової зали Центру творчості дітей та молоді, танцювального залу хореографічної школи «Сонечко», покрівлі ДЮСШ №2.

Найбільше дискусій серед депутатів викликало питання спрямування коштів на придбання прибиральної техніки із зимовим обладнанням. На це із міського бюджету цьогоріч виділено 9,2 млн.грн.

Начальник управління комунального господарства Олександр Марцун говорить, що для Житомира таких машин із обладнанням потрібно хоча б 9. За рахунок виділених коштів зможуть купити 4. Машини матимуть баки для солевої ропи та солі, а також комплекти обладнання для прибирання міста у будь-яку пору року. «Одну таку машину для комплексного прибирання міста ми вже придбали. Влітку вона працює як пилосос, на зиму встановлюється спеціалізоване обладнання», – сказав Олександр Марцун.

Не зважаючи на дискусії, депутати все ж таки погодилися із необхідністю збільшення кількості прибиральної техніки для Житомира та підтримали ініціативу.

Понад 450 тис.грн. виділено для капремонту майдану «Мистецькі ворота».

По вулицях Мануїльського та Східна планують запровадити односторонній рух, а також замінити лампові світлофори на світлодіодні та оновити дорожню розмітку.

У Житомирі продовжиться також розпочата в минулому році програма державно-приватного партнерства. На умовах співфінансування буде завершено будівництво каналізаційних мереж по вул. Західній – Островського, а також розпочато будівництво каналізації по вул. Західній, пров. 2-му Гранітному.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare