Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 482406
Прогноз погоди
Дитячий табір «Супутник» прийняв перших дітей
29 травня 2013 року 17:41

Кращий табір області, який отримав І рівень акредитації за підсумками роботи минулого року, прийняв гостей. Урочисте відкриття першої зміни в дитячому таборі «Супутник» відбулося сьогодні, 29 травня 2013 року.

Традиційно привітати дітей із початком відпочинку та вручити їм подарунки завітали Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Олександр Бочковський.

Мер міста побажав дітям гарного і насиченого відпочинку, а щоб дозвілля було ще більш корисним, вручив їм спортивний інвентар та цінні подарунки для закладу.

190 дітей (діти-інваліди, діти-«колясочники» із супроводжуючими, діти-сироти, діти із багатодітних сімей) відпочиватимуть у «Супутнику» в першу зміну. Всі вони отримали путівки безкоштовно. Мер Житомира Володимир Дебой повідомив, що майже 400 тис.грн. із міського бюджету цьогоріч спрямовано для оздоровлення дітей.

«Мені приємно, що у 2010 році ми не допустили приватизації табору і вже з 2011 року почали його відновлювати. З кожним роком «Супутник» стає все кращим. Сьогодні він користується великим попитом у дітей і батьків. Цьогоріч ми маємо унікальну ситуацію, адже вже на початку роботи табору фактично всі путівки розкуповані наперед на всі 4 зміни», – сказав мер Житомира Володимир Дебой.

Для того, аби табір щороку ставав все кращим, подобався дітям і батькам, до сезону відпочинку 2013 року тут проведено низку робіт. Директор КП «Реклама», на балансі якого перебуває табір, Володимир Шуст розповідає, що на ремонти корпусів та благоустрій території цьогоріч спрямовано 300 тис.грн. За рахунок цих коштів у корпусах проведено заміну вікон та дверей на металопластикові, зовнішніх вітражів, зашито гіпсокартоном внутрішні стіни та стелю в корпусі №1, проведено каналізацію та водовідведення до надвірних туалетів, а також встановлено умивальники. Яскравими елементами декору стали фігури із мультиків. Їх розставили по всій території, і біля них люблять фотографуватися діти.

Надалі у планах міської влади та керівництва табору – забезпечення більшої кількості відпочиваючих дітей.

«Ми маємо всі технічні можливості, щоб забезпечити і зимовий відпочинок у таборі. У минулому році тут провели свої осінні канікули обдаровані діти із загальноосвітніх закладів Житомира», – сказав Володимир Дебой.

Враховуючи таку популярність табору, міський голова ставить завдання збільшення місць відпочинку, аби більше дітей змогли оздоровитися за літо. «У таборі є ще один корпус, що раніше був господарським приміщенням. Його облаштування забезпечить ще 30 місць. Відповідно, 120 дітей зможуть додатково відпочити за чотири зміни. На наступний рік ми маємо реалізувати це завдання», – наголосив мер Житомира.

Багато дітей в таборі вже не вперше. Маленькі житомиряни, завітавши в «Супутник» у минулому та позаминулому році, тепер сюди приїжджають кожного літа.

Для дітей тут організовано насичено виховну та розважально-ігрову програму. Для цього відпочиваючі мають і подаровані у минулих роках караоке, тенісні столи, спортивний інвентар та велику територію з ігровими майданчиками та відкритою сценою.

6-разовим харчування діти задоволені.

«Сьогодні нам на обід давали суп, м’ясні биточки із кашею, сир, а також чай і смачні булочки», – хором сказали діти, які поверталися із їдальні після обіду. Діти говорять, що голодними у таборі не можливо бути. На другу вечерю тут дають кефір або йогурт із печивом чи булочками.

9-річна Яна в «Супутнику» вже вдруге. Табір дівчинці подобається, тому хоче приїхати сюди і в наступному році: «Мені подобається табір тим, що тут цікаво, весело і навіть краще, ніж у минулому році, тут гарне харчування і багато чого нового. Особливо люблю конкурси, концертні програми, відпочинок із друзями. Друзів тут вже знайшла багато».

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare