Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5519
візитів всього: 464640
Прогноз погоди
У Житомирі без попереджень відключено водопостачання
28 травня 2013 року 20:36

 

28 травня 2013 року о 17.30 год. без попередження влади і населення міста ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» в черговий раз відключено енергопостачання водопровідно-насосних станцій КП «Житомирводоканал».

У результаті мікрорайони Польова, Богунія, Крошня, у тому числі лікарні, школи та дитячі садочки залишилися без гарантованого централізованого водопостачання.

Відключення водопостачання може загрожувати виникненням надзвичайної ситуації пов’язаної із можливістю масових інфекційних захворювань людей та масовим отруєнням людей в результаті споживання неякісної питної води.

Такі дії ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» порушують основні конституційні права громадян, Закон України «Про питну воду та питне водопостачання» щодо заборони відключення об’єктів питного водопостачання та водовідведення від системи енерго-, газо-, тепло-постачання як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного призначення, Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», відповідно до якого громадяни мають право на безпечні для здоров’я і життя харчові продукти, питну воду, умови праці, навчання, виховання, побуту, відпочинку та навколищнє природне середовище.

 

Управління по зв"язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове