Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5514
візитів всього: 464524
Прогноз погоди
В Житомирі об’єднуються для вирішення питання безпритульних тварин
28 травня 2013 року 17:25

Робочу нараду щодо поводження з безпритульними тваринами та придбання притулку для них провів сьогодні, 28 травня 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой за участю заступників міського голови, депутатів міської та обласної рад, начальників профільних управлінь, а також головних ветеринарних лікарів, представників міжнародної організації «Чотири лапи».

Сесією міської ради виділено 1,2 млн.грн. на придбання притулку для тварин. Сьогодні ж на нараді вирішували, якими мають бути подальші кроки, аби Житомир якомога раніше мав належний притулок для тварин із усіма необхідними умовами та робота якого була б ефективною.

Міський голова Володимир Дебой дав доручення підготувати календарний  графік усіх заходів щодо придбання і облаштування притулку та регулювання чисельності безпритульних тварин. Мер Житомира наголосив: лише спільними зусиллями міської влади, ветеринарних клінік, благодійних фондів та активістів можна досягти реального результату.

А перші результати такої співпраці вже є: 400 тварин пройшли стерилізацію та кастрацію внаслідок співпраці міської влади, підприємців із благодійним фондом «Чотири лапи». Нині цю роботу продовжує власними силами КАТП-0628 разом із ветеринарними клініками міста. За заявками житомирян КАТП-0628 відловлює та доставляє до клініки безпритульних тварин, яких після стерилізації повертає на місце.

«Після стерилізації у праве вухо травини ставиться бірка. Якщо операція проводилася у маленької собаки, бірка для якої завелика, у тваринки під наркозом ампутується частинка вуха. Таким методом позначаються стерилізовані та кастровані собаки», – розповідає керівник ветеринарної клініки.

Учасники наради одностайні в тому, що окремо результатів роботи комунального підприємства та благодійної організації недостатньо. Для того, аби вирішити проблему безпритульних тварин, потрібно об’єднувати зусилля міської влади, ветеринарних клінік благодійних фондів та житомирян.

Житомирські волонтери стверджують: саме «завдяки» самим мешканцям, часто домашні улюбленці стають «нічийними». Такі тварини є більш агресивними, ніж собаки, які народилися на вулиці.

Більше того, стверджує керівник приватної ветеринарної клініки Валентина Фасоля, 80% безпритульних тварин знаходяться під частковою опікою житомирян. Завдяки групам волонтерів та мешканцям міста тварин вулиці підгодовують та доглядають за ними. Тому головне питання сьогодні – безпечне та гуманне поводження із собаками (стерилізація та кастрація) та зменшення їх кількості на вулицях міста (переселення до притулку).

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове