Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 477197
Прогноз погоди
Громадянину надано коментар стосовно забезпечення житлом
24 травня 2013 року 13:07

Сьогодні, 24 травня 2013 року, фахівці виконавчого комітету міської ради прокоментували ситуацію, що склалась навколо проблем із житлом громадянина Черножукова Миколи Миколайовича.

Нагадаємо, що вчора посеред майдану ім. С.П. Корольова Микола Черножуков розвів вогнище та оголосив у присутності журналістів, що буде там жити. Також громадянин зазначив, що просить дозволу міського голови Володимира Дебоя жити просто неба за адресою приписки вул. Промислова, 5.

Начальник відділу по обліку та розподілу жилої площі міської ради Надія Кухнюк повідомила, що Микола Черножуков звертався з письмовою заявою до міського голови з проханням надати житло, але законні підстави для цього відсутні.

«Справа в тому, що цей громадянин не перебуває на квартирному обліку у міськвиконкомі, тому надати йому житло немає законних підстав. Крім того на пропозицію надати документи щоб стати на квартирний облік у міськвиконком Микола Миколайович відмовився», - наголосила посадовець.

На запит до Житомирського прикордонного гарнізону було одержано відповідь, що громадянин Чорножуков Микола Миколайович звільнений в запас Збройних сил України наказом начальника Північного Регіонального управління від 09.08.2010 року за статтею 26 частини 6 п. «и» (у зв’язку з систематичним невиконанням умов контракту військовослужбовцем). Громадянин перебуває на квартирному обліку в Житомирському прикордонному гарнізоні з 06.12.2004 року за №64, тому питання забезпечення житлом його сім’ї повинно вирішуватись за рахунок державних коштів через Міністерство оборони України.

Крім того, Микола Черножуков звертався до міської ради з проханням виділити земельну ділянку розміром 10 соток для будівництва. Фахівцями управляння регулювання земельних відносин міської ради цю заяву було розглянуто та запропоновано надати відповідний пакет документів. Станом на 24.05.2013 року документи від заявника не надійшли.

Відповідно до наданих громадянином документів він має також дружину та доньку віком 15 років. Микола Черножуков звертався до служби у справах дітей міської ради з питання перевірки умов проживання його неповнолітньої доньки.

«Спеціалісти служби виїздили на перевірку за вказаною у зверненні Миколи Чорножукова адресою, але ні його самого, ні членів його сім’ї там не було. За словами сусідів громадянин із сім’єю там не проживав. Після цього ми зустрілись особисто і Микола Миколайович повідомив мені, що він винаймає квартиру для своєї сім’ї та шукає юридичні можливості для отримання житла від міста», - розповіла начальник служби у справах дітей Надія Косяк.

Начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова запропонувала громадянину звернутись до міської ради з проханням надати тимчасове житло, на що Микола Черножуков відмовився.

На питання про наступні свої дії громадянин відповів:

«Я написав заяву на ім’я міського голови з проханням дозволити жити просто неба за місцем приписки та записався до нього на прийом на 5 серпня, адже особистої зустрічі та розмови з Володимиром Михайловичем я не мав».

Відповідно до статей 43 та 45 Житлового кодексу України жила площа надається громадянам, які перебувають на квартирному обліку, згідно черги та з урахуванням пільг. На сьогоднішній день в черзі на отримання житла у Житомирі перебуває 12 тис. громадян.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare