Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 463576
Прогноз погоди
Вулиці навколо Житнього року вільні від стихійної торгівлі
18 травня 2013 року 15:21

Сьогодні, 18 травня 2013 року, працівники Корольовського райвідділу міліції, підрозділу муніципальної міліції, КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» та фахівці відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання міської ради, провели черговий рейд прилеглими до Житнього ринку вулицями з боротьби зі стихійною торгівлею.

«Людям, які вперше вийшли торгувати у невизначеному для цього місці, ми виписуємо офіційне попередження. В наступний раз складається протокол, відповідно до якого можливий штраф від 340 до 1300 грн.», - наголосив сержант муніципальної міліції Сергій Руковський.

Протягом чотирьох місяців 2013 року працівники підрозділу муніципальної міліції склали 69 протоколів про адміністративне правопорушення та 144 офіційних попередження особам, що здійснювали торгівлю у невизначених для цього місцях. Крім того, як наголосив сержант муніципальної міліції Сергій Руковський, з порушниками проводиться роз’яснювальна робота з метою уникнення порушень надалі.

31 січня 2013 року міський голова Володимир Дебой провів нараду із керівниками відповідних структур та підприємств з метою посилення роботи з боротьби зі стихійною торгівлею. Відповідно до завдань, поставлених на нараді, районні відділи міліції міста Житомира визначили відповідальних за цей напрямок роботи.

За чотири місяці 2013 року працівниками Корольовського районного відділу міліції було складено 108 протоколів про адміністративне порушення за ст. 122, 156, 159, 160, 195 та 196 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Щоденно 8 працівників Корольовського районного відділку міліції залучаються до роботи з профілактики проявів стихійної торгівлі.

Сьогодні працівники міліції, муніципальної міліції та інспектори комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» провели черговий рейд вулицями, прилеглими до Житнього ринку. Протягом дня буде виписано низку попереджень та протоколів. Але вирішити цю проблему лише адміністративними методами неможливо.

На ринках та торговельних комплексах міста вдосталь вільних місць, що обладнані відповідно до всіх санітарних норм та Правил благоустрою. Звичайно легше стати, приміром, на вулиці Хлібній чи Московській та продавати товар «з землі», при цьому не даючи жодних гарантій на якість товару та не сплачуючи за прибирання. Але де ж  тоді відповідальність перед покупцем та піклування про місто? Питання звісно риторичне.

 

Вирішення цієї проблеми лежить у площині спільної відповідальності продавців, покупців та контролюючих органів з метою реалізації прав громадян та дотримання загальноприйнятих норм і правил!

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове