Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481540
Прогноз погоди
До уваги мешканців міста
17 травня 2013 року 17:10

 

Починаючи з 3-ї декади квітня 2013 року серед населення міста розпочався ріст захворюваності гострими кишковими інфекціями.  

Високими залишаються показники захворюваності населення м. Житомира  на  сальмонельоз – зареєстровано  16  випадків,  показник  на  100 тисяч  населення  становить  5,9  та  в  1,7  раз  перевищує  обласний показник  (3,7).

В літньо - осінній період року прогнозується подальше зростання захворюваності гострими кишковими інфекціями, вірусним гепатитом А. Недотримання правил особистої гігієни може призвести до виникнення групових захворювань гострими кишковими інфекціями та харчових отруєнь.

Особливу тривогу та занепокоєння щодо цього викликає несанкціонована торгівля продуктами харчування, особливо такими  що швидко псуються.

Зазначена торгівля продуктами харчування (ковбаса „кров’яна”, молочні продукти, продукція домашнього виробництва, фрукти, овочі, яйця та ін.) проводиться безпосередньо „з землі”, що є грубим порушенням санітарного законодавства, відсутні будь - які супроводжувальні документи, що засвідчують якість та  безпеку продукції, особу продавців.

В зв’язку з викладеним вище,  звертаємо увагу  мешканців міста на те, що необхідно не здійснювати купівлю продуктів харчування у невстановлених місцях (несанкціонована торгівля), щоб зберегти здоров'я та  гарантувати безпеку своїй родині.

 

Житомирське міськрайонне управління  головного

 управління  Жержсанепідслужби у Житомирській області



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare