Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 482270
Прогноз погоди
У Житомирі пройшов багатотисячний антифашистський мітинг. ФОТО
15 травня 2013 року 18:39

 

Тисячі житомирян вийшли на антифашистський мітинг, який проводиться за ініціативою міської організації ветеранів сьогодні, 15 травня 2013 року, у м. Житомирі.

Підтримати ветеранів, житомирян, які виступають проти фашизму, неофашизму та нацизму вийшли керівники міста й області.

Голова ради ветеранів м. Житомира Анатолій Трещов: «Сьогодні непрості політичні обставини, коли державою поширюється неофашизм. Важко уявити, що у той час, коли ми святкуємо 70-річчя звільнення міст від німецько-фашистсько загарбників, сьогодні голову піднімає людиноненависницька ідеологія на Україні. Ми, ветерани Великої вітчизняної війни, вважали, що виборовши перемогу, ми розгромили фашизм. На жаль, зараз він відроджується. Ми закликаємо всіх житомирян дати відсіч проблискам неофашизму. Ми, ветерани, будемо в перший рядах у цій боротьбі!».

 Житомирський міський голова Володимир Дебой: «Сьогодні відбулося яскраве волевиявлення громади Житомира, яка сказала «Ні!» фашизму, неофашизму та нацизму. Зло фашизму відоме всій планеті. Держави, які допускають фашизм, програють і руйнуються. Не можна сьогодні заради когорти негідників, які хочуть прорватися у Верховну Раду, роз’єднувати українське суспільство та руйнувати державу. Ми кажемо фашизму – "Ні!"».

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук: «Ми сьогодні вийшли і довели, що Житомирщина пам’ятає історію, пам’ятає понад 300 тис. земляків, закатованих фашистами. Ми сьогодні говоримо «Ні!» розвиткові фашизму і всіх людиноненависницьких ідеологій. Усі, хто полюбляє «смажене», перестаньте гратися, перестаньте випробовувати терпіння народу і влади».

Ректор Житомирського державного університету ім. І.Франка, голова Громадської ради Петро Саух: «Внутрішні чвари завжди призводять до поразок. Це підтверджує історія. Ми маємо винести для себе урок із минулого, а не вкотре втрачати незалежність та отримувати поразку. Нам сьогодні потрібно одуматися і зрозуміти, що ми – представники великої партій – українського народу».

Голова ГО «Молоді регіони» Ірина Волинська: «Жодна людина, яка любить, поважає і цінує свою державу, ніколи не назве її міжнаціональним смітником, а її пам’ятники – паплюжними засобами епохи, не буде здобувати волю силовими методами. Молоді регіони за мир, порядність, добро і толерантність!».

Результатом антифашистського мітингу стало прийняття резолюції до влади всіх рівнів із закликами не допусками розвитку фашизму у всіх його проявах.

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare