Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 36
візитів сьогодні: 5614
візитів всього: 595047
Прогноз погоди
Підведено підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період
15 травня 2013 року 16:13

 

Начальник управління комунального господарства міської ради Олександр Марцун зазначив у звіті, що упродовж осінньо - зимового періоду 2012-2013 років незважаючи на всі фінансові складнощі та важкі погодні умови, підприємства житлово-комунального господарства у цілому забезпечили життєдіяльність міста та потреби населення у водо-, теплопостачанні, водовідведенні,  зимовому утриманні вулиць та скверів.

Опалювальний сезон на території міста розпочався вчасно, з 12 жовтня з першочерговим включенням об’єктів соціальної сфери. Порівняно з попередніми роками, у короткий термін  (3 доби) було підключено 96% відсотків споживачів централізованого теплопостачання.

У роботі комунальних підприємств-надавачів послуг водо-теплозабезпечення та водовідведення, незважаючи на загальну зношеність інженерних теплових мереж по місту 43% , водопровідних – 60%, КП «Житомирводоканал» та КП «Житомиртеплокомуненерго» забезпечили населення міста в зимових умовах відповідними послугами.

Завдяки належній підготовці всього комплексу об’єктів, мереж теплового господарства та професійним діям працівників комунальних підприємств усі котельні працювали в сталому режимі.

Позитивним кроком стало завершення встановлення засобів обліку теплової енергії на 63 котельнях міста. Це є одним з кращих показників по Україні щодо встановлення технологічних лічильників.

В умовах опалювального сезону продовжувались роботи по технічному переоснащенню. Виконано комплекс робіт і запущені в роботу нові високоефективні котли типу "Riello" замість застарілих "НІІСТУ-5". Виконання всіх перелічених робіт дало економію коштів по споживанню електричної енергії по роботі насосного обладнання у розмирі – 0,9 млн.грн. та економію газу у сумі 1,1 млн.грн.

Позитивну роль відіграло оновлення автопарку та спеціалізованого транспорту. Завдяки виділенню коштів з міського бюджету, уперше за 18 років для КП «Житомиртеплокомуненерго» придбано новий автокран на суму 800,0 тис. грн. та 2 спеціалізованих автомобілі техдопомоги на базі «ГАЗЕЛЬ» на суму 390 тис. грн. також придбано  2 екскаватори «Білорусь» на суму 550 тис. грн., що дало змогу у першу чергу проводити своєчасно та якісно поточні та аварійні роботи на теплових мережах та зекономити кошти, які витрачалися на залучення спецтехніки сторонніх організацій і запчастини. Економія склала в межах 320,0 тис.грн.

За опалювальний період 2012 - 2013 років до виконкому міської ради надійшло 123 звернення мешканців щодо незадовільного опалення їх помешкань (будинків), що на 25% відсотків менше від попереднього періоду (опалювальний період 2011 - 2012 років було 166 звернень). Більшість питань стосувались  регулювання  теплоносія на окремо взятих мережних стояках в системах теплопостачання.

На разі залишаються проблемними деякі питання, зокрема у котельні по вул. Маршала Жукова, 31 не вистачає потужності у зв’язку із введенням у експлуатацію 10 поверхового будинку та не завершення реконструкції котельні і теплової мережі військовими будівельниками.

Одразу, після завершення минулого опалювального періоду КП «Житомиртеплокомуненерго» були проведені гідравлічні випробування зовнішніх теплових мереж, що дало змогу визначити найбільш проблемні ділянки теплової мережі, що потребують заміни. (визначено 4,7 км аварійних мереж, які у підготовчому періоді заплановано замінити.

Розроблено відповідні заходи з підготовки міського теплового господарства з урахуванням проаналізованих причин та проблем, які мали місця під час проходження минулого опалювального сезону.  Виконання розроблених заходів дозволить усунути причини та ліквідувати недоліки незадовільного теплопостачання окремих  будинків та квартир, забезпечать надійне постачання

Відповідно до доручень Уряду щодо зменшення споживання природного газу підприємствами комунальної теплоенергетики на 50 відсотків коммунальеним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» розроблено Програму ефективного споживання енергоресурсів в системі теплопостачання м. Житомира на найближчі 2 роки.

 Зважаючи на необхідінсть серйозно підготуватися до нового осінньо-зимового періоду, враховуючи потребу детального аналізу проблемних питань і ситуацій, що виникали раніше та фінансового забезпечення на наступному заіданні виконавчого комітету буде заслухано завдання, що стосятимуть перед управліннями та комунальними підпримєствами в новому опалювальному періоді. 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare