Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 39
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465147
Прогноз погоди
Галина Семенець розповіла про ситуацію із будівництвом на розі вулиць Київська-Театральна
30 квітня 2013 року 18:01

Детально про стан справ з приводу законності будівництва об’єкту на розі вулиць Київська-Театральна розповіла сьогодні, 30 квітня 2013 року, під час брифінгу перший заступник міського голови Галина Семенець.

Нагадаємо, будівництво 3-поверхової будівлі із магазином на 1-му поверсі по вул. Київська, 6 викликало інформаційну хвилю щодо законності робіт та проходження всіх дозвільних процедур.

Галина Семенець під час брифінгу підкреслила, що сьогодні функції органів місцевого самоврядування в галузі містобудування та архітектури обмежені і носять виключно дозвільний характер. Держава, спрощуючи процедуру отримання дозволів і погоджень, дозволила забудовникам нести відповідальність шляхом подання тільки декларацій про початок і закінчення будівельних робіт.

Зокрема, територія, на якій буде розпочато будівництво, з 1993 року перебуває у постійному користуванні ТОВ «Творчо-виробничий центр Олеся». З приводу надання дозволу на будівництво на даній земельній ділянці об’єкту громадського призначення ТОВ «Олеся» звернулося наприкінці минулого року до управління архітектури міської ради.

Управлінням архітектури перевірено належність земельної ділянки до функціонального призначення у відповідності до Генерального плану. Земельна ділянка належить до земель з переважною забудовою об’єктів громадського призначення. Тому там може бути розташовано такий об’єкт, як магазин для здійснення торгівлі товарами продуктової і не продуктової групи.

«Земельна ділянка відповідає функціональному призначенню відповідно до Генерального плану міста», – підкреслила Галина Семенець.

Крім розгляду в управлінні архітектури, передпроектні проробки (візуалізацію) об’єкту було надано і на погодження містобудівної ради (до її складу входять спеціалісти та велика кількість архітекторів, у тому числі Заслужених архітекторів України), адже територія забудови – центральні вулиці.

Перший заступник міського голови представила затверджений містобудівною радою варіант візуалізації, на підставі якого управлінням архітектури ТОВ «Олеся» видано містобудівні умови і обмеження на забудову об’єкту.

Як повідомила Галина Семенець, у містобудівних умовах погоджено схему будівництва, що має вестися поза межами червоних ліній. Протоколи містобудівної ради з ескізами затверджених передпроектних розробок є невід’ємною частиною містобудівних умов і обмежень.

Тобто, об’єкт має бути збудований у відповідності до Генерального плану (поза межами червоних ліній) і у відповідності до ескізних передпроектних проробок, які затверджені містобудівною радою.

«Якщо забудовник свідомий, дотримується всіх державних будівельних норм, правил і встановленого порядку, то він виконає свій об’єкт у відповідності до Генерального плану та затвердженого містобудівною радою ескізу. Ми беремо під пильний нагляд цей об’єкт. Як тільки там з’являється щось невідповідне до містобудівних умов і обмежень, схеми Генерального плану, ми повідомляємо в усі уповноважені контролюючі органи», – сказала Галина Семенець.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове