Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464091
Прогноз погоди
У Житомирі вшанували пам’ять про загиблих пожежних під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС
26 квітня 2013 року 15:53

У рамках відзначання 27-річниці аварії на Чорнобильській АЕС відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ».

Участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятного знаку взяли Житомирський міський голова Володимир Дебой, голова Житомирської ОДА Сергій Рижук, голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, пожежники, громадськість міста.

Житомирський міський голова Володимир Дебой звернувся до присутніх: «Ми стоїмо біля священного обеліску Пожежним, які врятували світ. Ці люди були першими ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС. Я пишаюся, що житомиряни не забувають таких людей, зберігають світлу пам'ять про тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня».

Борис Чумак, начальник управління пожежної охорони області, в травні 1986 року очолив зведений загін житомирських пожежних, направлених на ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи. «Ми всі ризикували здоров’ям і життям, тому що працювали на радіаційно-забрудненій території. З бідою боролися разом. Під час аварії кожному випав свій тягар: пожежному і водієві, шахтарю і міліціонерові, атомнику і солдатові, медику і будівельникові, лейтенанту і генералові. І кожен з них на своїй ділянці виконував поставлене завдання гідно і відповідально»,  – розповів про ті події Борис Чумак.

Загалом у квітні-травні 1986 року до ліквідації наслідків аварії були залучені близько 300 пожежних Житомирщини, з яких 85 –загинули.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове