Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 44
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477411
Прогноз погоди
Житомир відзначив 27 річницю аварії на Чорнобильській АЕС
26 квітня 2013 року 15:12

У Житомирі 26 квітня 2013 року відбулися пам’ятні заходи з нагоди відзначення 27-річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

У цей день покладали квіти до меморіальної дошки першому міністру Мінчорнобиля України Георгію Готовчицю, до меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля. Пройшли мітинги скорботи біля пам’ятних знаків «Чорний біль» і «Пожежним, що врятували світ» за участю керівництва області та міста, учнів громадськості, вдів та матерів загиблих і постраждалих під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Вже 27 років пройшло з того часу, як чорнобильский вибух сколихнув усю планету, 27 років від дня аварії, що стала горем не тільки для народу України, але і для народів інших країн. 26 квітня пожежники, військовослужбовці, працівники органів внутрішніх справ, цивільні громадяни стали на захист не тільки України, а й усієї планети. Ми зобов’язані пам’ятати про їхній подвиг, адже саме завдяки цим відважним людям ми зараз можемо жити», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Мер Житомира підкреслив, що серед ліквідаторів трагедії на Чорнобильській АЕС понад 3000 житомирян. У 2011 році за державною програмою у Житомирі було надано шість квартир для ліквідаторів І категорії, ще 15 квартир закупили у 2012 році.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук: «Я дякую всім, хто приєднався до мітингу, хто вшанував пам'ять про загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Усі ми живемо із цією трагедією вже 27-й рік і ніколи не забудемо тієї дати».

Голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський: «Сьогодні ми згадуємо ту трагічну подію, яка сталася 26 квітня 1986 року. На жаль, ще багато проблем залишається невирішеними. Зокрема, 426 сімей, у яких 156 дітей шкільного віку,  досі проживають у другій зоні, обов’язковій для відселення. Ми будемо робити все, щоб на своєму рівні пом’якшити наслідки аварії».

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare