Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 463958
Прогноз погоди
Житомир веде активну підготовку до Тижня сталої енергетики
23 квітня 2013 року 16:58

 

Робоча зустріч з питань організації у Житомирі Тижня сталої енергетики відбулася сьогодні, 23 квітня 2013 року, за участю керівництва Житомирської міської ради та представників ЄС.

Тиждень сталої енергетики-2013 проводитиметься у Житомирі 24-28 червня. Тиждень енергетики у Житомирі проходитиме за участю представників ЄС, фінансових корпорацій, фондів-донорів, дипломатичних кіл.

Менеджер ЄС Габріель Бланк розповідає, чому в ЄС пріоритет надали саме Житомиру: «Тиждень енергетики – це європейська ініціатива. Ми запропонували цьогоріч провести Тиждень енергетики саме у вашому місті, відзначивши Житомир як місто-лідер в системі енергоефективності. Проекти з НЕФКО, ЄБРР – це лише частина справ, які свідчать про позитивний досвід Житомира в системі енергозбереження».

У програмі Тижня енергетики передбачено заходи, які будуть цікавими для різних цільових аудиторій: для громадськості в цілому, для вузького кола фахівців, інвесторів, міст-сусідів – конференції, майстер-класи, конкурси, тематичні кінопокази та ін.

Тиждень енергетики – не формальна традиція ЄС, а серйозний проект, націлений на згуртування зусиль задля підвищення енергоефективності на глобальному та локальному рівнях. «Ми не хочемо, аби захід пройшов формально. Ми хочемо провести Тиждень енергоефективності цікаво і корисно для населення, щоб кожен замислився про свою участь та можливий вклад у зменшення споживання енергоносіїв», – сказала Олеся Мигаль, менеджер проектів ЄС.

Представники ЄС запропонували запросити до Житомира і делегацію з міст, які мають проекти з НЕФКО, ЄБРР, E5Р та ін. фінансовими корпораціями для обміну досвідом та презентування кращих корисних практик.

Зі свого боку Житомир презентує набутий за останні кілька років досвід, реалізовані енергеофективні проекти, проекти, які перебувають в роботі, зокрема і ті, що стосуються галузі освіти та мають визнання на міжнародному рівні.

Нагадаємо, Житомир – перший муніципалітет, який отримав пряме запозичення від НЕФКО. Житомир перший в Україні пройшов процедури погодження Кабміну на залучення 15 млн. євро коштів ЄБРР на модернізацію мереж теплопостачання. Житомир – перше місто, що отримало грант від фонду Е5Р у сумі 50% від залученого кредиту, що повністю перекриє всі відсотки за позичкою. Житомир входить до десятки енергоефективних міст України.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове