Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 43
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 477147
Прогноз погоди
Сезонна тимчасова торгівля у Житомирі, або соціально-БЕЗвідповідальний бізнес
17 квітня 2013 року 17:06

Організацію сезонної тимчасової торгівлі розглядали сьогодні, 17 квітня 2013 року, під час засідання виконавчого комітету.

Відповідно до рішення виконавчого комітету, сезонна торгівля дозволена лише на весняно-осінній період із 15 квітня по 15 жовтня. Після завершення сезонної торгівлі власники торгових точок повинні прибрати з вулиць об’єкти торгівлі.

«Торгівля має бути здійснена з тимчасових пересувних споруд відповідно до розроблених схем. Суб’єкти господарювання зобов’язані утримувати об’єкт торгівлі та прилеглу територію в належному санітарному стані», – повідомила директор департаменту власності та ринкового регулювання Вікторія Краснопір.

Резонансу під час виконкому набуло питання щодо дозволу або заборони в організації тимчасової торгівлі підприємцям, які порушили умови минулорічного рішення. Серед таких порушників – і фізична особа-підприємець, що займається сезонною торгівлею безалкогольними напоями (зокрема, мова йде про розміщення ємкостей для торгівлі квасом).

Так, тимчасові точки продажу квасу стояли «безхозними» упродовж всієї зими посеред тротуару у людних місцях, хоча вже 15 жовтня мали б бути знесеними. Крім того, такі тимчасові конструкції заважали проїзду снігоприбиральної техніки для очистки зупинок громадського транспорту. Люди змушені були працювати вручну, розчищаючи і територію навколо об’єкту торгівлі, і всю зупинку лопатою.

Депутат обласної ради, який прийшов на виконком у якості особи-представника підприємця-порушника взяв слово: «Цим займаються мої родичі… Ми не знали, що треба прибирати».

Однак, незнання рішення виконкому ще не означає його невиконання.  Адже у рішенні чітко прописано, що дозвіл надавався на сезонну торгівлю, лише до 15 жовтня. Рішення виконавчого комітету було доведено кожному суб’єкту торгівлі. Тому власники повинні були зняти споруду на зимовий період.

Таке нахабне ставлення власників торгових точок також повинно бути відредагованим відповідними приписами про порушення благоустрою та попередженнями щодо завершення торгівлі. Чи проводилися подібного роду заходи з боку виконавчих органів ради – з’ясується вже незабаром після проведення службового розслідування. Члени виконкому пропонували заборонити сезонну торгівлю тим підприємцям, які допустили порушення.

Міський голова Володимир Дебой закликав членів виконкому прийняти дипломатичне рішення. «Моя мета – не позбавити когось чогось. У місті має бути порядок», – сказав мер Житомира.

Зважаючи на те, що сезон тимчасової торгівлі вже розпочинається і підприємці не можуть бути заручниками одного-двох недобросовісних колег, виконавчий комітет прийняв дипломатичне вирішення: надати дозвіл на розміщення тимчасової торгівлі всім суб’єктам, які подали необхідні документи, а підприємець-порушник сплатить штрафні санкції. У разі невиконання рішення, об’єкт підлягає негайному демонтажу без попередження.

30.01.2013 р.: через розміщення об’єкту посеред тротуару взимку снігоприбиральна техніка не мала змоги прочистити зупинку громадського транспорту. Працівники прибирали вручну

 

Об’єкт тимчасової торгівлі 19 березня 2013 року: і навесні конуструкція перебуває у занедбаному стані, власники порушили умови благоустрою міста

 

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare