Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 68
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 464445
Прогноз погоди
В Житомирі відкрили найсолодший в Україні пам’ятник
17 квітня 2013 року 14:51

 

В Житомирі 17 квітня 2013 року на майдані ім. С.П. Корольова відкрили Пам’ятник морозиву. У відкритті взяли учать: міський голова Володимир Дебой, президент ПАТ «Житомирський маслозавод» Петро Рудь, голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський та заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Микола Дейсан.

Навесні 2011 року було оголошено конкурс на кращий ескізний проект (із понад півтисячі конкурсних робіт обрано 30 кращих). Перемогу здобув студент Артем Микитенко і саме за його ескізом створено пам’ятник. Втіленням обраного ескізу в життя займався житомирський скульптор-каменяр Станіслав  Криницький.

Висота  «Пам’ятника морозиву» 3,30 м, а загальна вага скульптури 14 тон. Під час відкриття пам’ятника його було внесено до Книги рекордів України.

Представник Книги рекордів України вручив міському голові Володимиру Дебою  та президенту компанії Петру Рудю відповідні сертифікати.

Житомирський міський голова Володимир Дебой: «В першу чергу Пам’ятник морозиву – це ще одна родзинка міста Житомира, ще один подарунок житомирянам. За два роки Житомир має чотири рекорди України по встановленню пам’яток з відзначення кращих досягнень. Цим пам’ятником ми підтверджуємо звання столиці морозива, адже саме в нашому місті знаходиться найбільший виробник морозива. Житомирський маслозавод – це приклад соціально-відповідального бізнесу, це підприємство, яке  щороку дарує чудові подарунки та організовує яскраві заходи для житомирян. Сподіваюся, пам’ятник морозиву стане для житомирян ще одним гарним місцем для проведення дозвілля».

Мер Житомира Володимир Дебой подякував президенту компанії Петру Рудю за налагоджену співпрацю з містом. Адже у минулому році торгова марка «Рудь» подарувала житомирянам найбільший  у місті дитячий майданчик по вул. Вітрука, який на разі став одним із найкращих місць відпочинку дітей та батьків.

Петро Рудь, президент ПАТ «Житомирський маслозавод»: «Пам’ятник морозиву ми вирішили встановити з декількох причин. По-перше, компанія «Рудь» є найбільшим виробником морозива в Україні, наша продукція представлена в різних куточках і регіонах нашої країни, а також за її межами, в близькому і далекому зарубіжжі. Тож Житомир є повноправною столицею морозива в Україні. По-друге, встановлений пам’ятник буде прикрасою центру нашого міста, а також зацікавить туристів. Зараз в різних містах встановлюються різноманітні оригінальні пам’ятники для увіковічення продуктів, що прославили ці міста на всю країну, а також представляють Україну за кордоном. Так, у Полтаві встановлено пам’ятник галушці, в Коростені – пам’ятник деруну, в Ніжині – огірку. Тож ми вирішили продовжити традицію і також встановити пам’ятник морозиву в нашому місті».

Йосип Запаловський, голова Житомирської обласної ради: «Сьогодні незвична подія, адже ще один куточок нашого міста, одна із площ міста прикрашена чудовим пам’ятником. Петро Володимирович називав пам’ятники галушці, огірку, але найсолодший пам’ятник в Житомирі, це пам’ятник морозиву. Мені дуже приємно сказати про те, що за декілька десятиліть роботи компанії «Рудь» вона пройшла славний шлях на продовольчому ринку, вона завоювала найпочесніші титули, місця, перемоги не тільки в нашій державі, а й на міжнародному рівні. Я тільки одну назву приємну подію, нещодавно була в Києві міжнародна виставка морозива і солодощів, і компанія «Рудь» взяла там чотирнадцять золотих медалей і два гран-прі. Це все заслуга вас Петро Володимирович та працівників нашого чудового підприємства "Рудь"».

Микола Дейсан заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації: «Сьогодні ми відкриваємо пам’ятник не просто морозиву, морозиву, що виробляється на самому потужному підприємстві нашої області, на одному із найсильніших підприємств нашої країни, морозиву, що виробляється торговою маркою «Рудь». В кожному куточку нашої держави і багатьох країнах світу присутнє наше морозиво. Приємно, коли приїздиш на Закарпаття і бачиш рідне морозиво, коли приїздиш в Крим і бачиш рідне морозиво. Наше морозиво найсмачніше, тому що воно зроблено з любов’ю працівниками Житомирського маслозаводу».

Скульптура «Пам’ятник морозиву» встановлена на виточеній підставці діаметром 1м у підніжжі, на якій у чаші розташовані 4 кулі – по 1 м в діаметрі.

Прилегла територія Пам’ятника облаштована гранітом у вигляді логотипу компанії «Рудь», що обрамлена лавами та квітковими клумбами для комфортного відпочинку житомирян і гостей міста.

Виточені кулі символізують різні види морозива:

  1. Куля  з рожевого граніту, видобута на Лизниківському кар’єрі відповідає вигляду малинового морозива.
  2. Куля з Токівського граніту символізує морозиво «Молочний шоколад».
  3. Куля, видобута з Роговського кар’єру, має зеленуватий відтінок і зображує морозиво «Фісташка».
  4. Куля з білого граніту, з темними вкрапленнями відображає вигляд морозива «Пломбір з шоколадними крапельками».

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове