Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 46
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464681
Прогноз погоди
Юна житомирянка перемогла на Міжнародному конкурсі у Санкт-Петербурзі
4 квітня 2013 року 17:05

 

З 25 по 31 березня 2013 року в дитячій школі мистецтв імені Георгія Свиридова у м. Санкт-Петербурзі відбувся V Міжнародний конкурс дитячого виконавського мистецтва імені Г.В.Свиридова. У конкурсі взяли участь 174 учасники з Литви, Естонії, Білорусії, України, Китаю, Кореї та Росії.

Юна житомирянка Софія Кафтанюк, учениця музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера (клас викладача Наталії Кириленко) виступила у номінації «віолончель» і посіла ІІІ місце. Софія єдина з трьох представників України була допущена до участі у ІІ турі конкурсу, успішно виступила з музичною програмою, отримала диплом та медаль переможця конкурсу.

Слід зазначити, що І та ІІ місця посіли учні музичних шкіл Санкт-Петербургу. Школа імені Свиридова одна з найбільших навчальних закладів Санкт-Петербурга. Нове, сучасне приміщення школи було побудовано у 1986 році, а у 1999 році їй було присвоєно ім'я російського композитора Георгія Свиридова.

«Для нас було дуже почесно взяти участь у такому престижному музичному конкурсі, і найприємнішим стало те, що ми гідно представили нашу школу і посіли призове місце» - розповідала викладач Наталія Кириленко.

Для учнів музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера березень був досить плідним. З 20 по 22 березня 2013 року у Житомирі пройшов Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв та конкурс юних піаністів імені Святослава Ріхтера. Фестиваль та конкурс приурочено до знаменної дати – дня народження Святослава Ріхтера. Владислава Водотиєць, учениця школи (клас викладача Світлани Ваніної) гідно виступила у молодшій віковій категорії та отримала диплом за успішне виконання музичної програми. В обласному огляді-конкурсі солістів виконавців взяли участь 17 вихованців школи, які успішно виступили у 9 номінаціях.

 

Бажаємо нашим юним віртуозам і надалі гідних перемог!

 

Управління культури



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове