Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 481985
Прогноз погоди
Мер Житомира у Савіка Шустера: «Сьогодні стоїть гостра потреба у прибиральній техніці»
30 березня 2013 року 14:15

Сьогодні перед багатьма містами стоїть гостра необхідність у прибиральній техніці. Житомир – одне із них, – про це заявив Житомирський міський голова Володимир Дебой вчора, 29 березня, в ефірі Шустер.LIVE.

Під час обговорення теми найбільшого за останні сотню років снігопаду, керівник Житомира підкреслив: ця ситуація ще раз вказує на недостатність снігоприбиральної техніки та  необхідність виділення коштів на купівлю спецтехніки для комунальних підприємств.

«У Житомирі за 12 годин випала місячна норма опадів. Люди працювали цілодобово, за що я їм щиро дякую. Сьогодні головне питання – недопущення надзвичайної ситуації. У місті ми її не допустили», – сказав Володимир Дебой.

5 тис.кв.м. території нині припадає на 1 прибиральницю/двірника. Очистити вручну (лопатою) таку територію із товщиною снігового покриву вище місячної норми неможливо.

Тому міський голова ініціює розгляд питання щодо придбання спецтехніки для комунальних підприємств, гостру потребу в якій продемонстрували снігопади.

«Сьогодні не потрібно перекидати відповідальність щодо проблеми, а спільно вирішувати її. У містах не має бути партійності і великої політики, а повинна бути господарська відповідальність», – говорить мер Житомира.

На спільному вирішенні проблем за участю депутатів акцентували увагу і міські голови інших обласних центрів. Мер Харкова Геннадій Кернес наголосив: «Усі нарікають лише на владу. Ніхто нічого не хоче пропонувати. Всі працюють кон’юктурно замість того, щоб об’єднатися навколо проблеми».

Міський голова Львова Андрій Садовий підкреслює, що люди вже долучаються до спільної роботи (на прикладі очищення міста від снігу), залишається налагодити  співпрацю з Урядом: «Має бути доросла розмова між мерами і Урядом. Але не показушна».

Присутні у студії мери одностайні у тому, що частина нинішніх проблем виникають через зменшення повноважень місцевого самоврядування. Нагадаємо, вже кілька років міська влада не може встановлювати тарифи на послуги водо- та теплопостачання. Три роки поспіль вони незмінні, у той час невпинно зростає вартість електроенергії – однієї із головних складових, необхідних для подачі води та тепла.

«Давайте ресурс на місцеве самоврядування. І тоді будете запитувати нас», – звернувся до присутніх нардепів голова КМДА Олександр Попов.

 



 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare