Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477220
Прогноз погоди
Житомир повністю готовий до можливої повені
29 березня 2013 року 14:45

Міський голова Володимир Дебой підписав розпорядження про створення у місті оперативного штабу, який координуватиме діяльність усіх служб під час можливої повені.

Робочу нараду за участю виконавчих органів ради та керівників комунальних підприємств міста провів сьогодні, 29 березня 2013 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой. Керівник Житомира дав доручення активно проводити розчистку мостів, зливових решіток, контролювати ситуацію на греблях та водосховищах. Оперативний штаб, як і всі служби, працюватимуть цілодобово у посиленому режимі.

Під час робочої наради керівники виконавчих органів та комунальних підприємств прозвітували про проблемні питання, що існують, можливі шляхи їх вирішення та  отовність щодо можливої повені.

Микола Дідківський, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення: «Ми перевірили всі споруди, які тим чи іншим чином можуть впливати на ситуацію з паводками у м. Житомирі. Заходи з підготовки до повені виконані, встановлений цілодобовий моніторинг за дамбами. На будь-яке звернення щодо підтоплень має виїхати оперативна група, яка оцінить ситуацію та викликатиме необхідних фахівців і техніку».

 

Володимир Сидорчук, директор комунального підприємства по експлуатації штучних споруд: «Гребля – під контролем. Від снігу розчищено 22 найбільш проблемних місця, близько 200 решіток».

 

Віктор Корець, головний інженер КП «Житомирводоканал»: «Сьогодні водосховища «Відсічне» та «Дениші» готові до паводків і прийняття води внаслідок танення снігу. На обох водосховищах ведеться цілодобове спостереження і чергування. Ситуація під контролем».

 

Володимир Гаврилюк, директор комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів»: «Розчищено водостоки на центральних вулицях, вивезено сніг із вул. Михайлівської, зараз вивозиться сніг із Черняхівського мосту, завтра – з Богунського мосту, вночі будуть відкриті водостоки на вул. Московській, Хлібній, Шелушкова, Бориса Тена».

 

Андрій Гуцало, керівник Житомирського РЕМ: «Створено комісію та визначено заходи для оперативного реагування, своєчасного надання інформації про аварії на лініях і, відповідно, усунення них».

 

Дмитро Рогожин, директор КП «Житомиртеплокомуненерго»: «Техніка готова, всі заходи по запобіганню підтоплень проведені. Ми можемо допомагати технікою місту, машини та насоси є».

 

Тетяна Огієнко, директор Міського інформаційного центру (15-80): «Всі працівники пройшли інструктаж. Налагоджено чіткий зв’язок із усіма службами. Оператори професійно координують роботу служб та готові до прийому заявок 24 години на добу».

 

Василь Кучин, начальник міського відділу управління МНС України в Житомирській області: «Управління, техніка готові. Вся координація дій – через лінію 101».

 

Микола Боровець, заступник міського голови: «Для тих, хто порівнює Житомир із Вінницею: спочатку розберіться! У Вінниці зовсім інша технологія. Попри всі заходи, наявна техніка не може справитися зі складними погодними умовами». Він подякував керівникам комунальних підприємств, які в минулому році змогли обґрунтувати та придбати техніку для прибирання.

Світлана Півоварова, начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради: «Створена мобільна група, проведено інструктаж. Найбільш проблемним питанням залишається приватний сектор та деякі тротуари».

Володимир Дебой, Житомирський міський голова: «Люди дадуть оцінку кожному з вас. Позиція «не моє», «я не знаю», «не бачив» – неприйнятна і не пройде».

Серед проблемних питань міський голова Володимир Дебой виділив основні: стан мостів, дамб, водосховищ, зливових мережам, особливо у приватному секторі,в  роботі по розчищенню зливових решіток. Робота у цих напрямках проводитиметься у посиленому режимі та під цілодобовим контролем.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare